Nytt rekordforsøk for Cammas

Maxitrimaranen «Groupama» la igår ut på sitt tredje forsøk på å sette rekord jorden rundt.

Publisert

Franck Cammas og hans ni manns store besetning på den 103 fot store triamaranen Groupama 3 krysseet startlinjen ved fyret Créac'h utenfor Ushant i sitt tredje forsøk på å vinne Jules Verne Trophy som går til den som setter rekord jorden rundt non stop uten begrensninger på båtstørrelse eller størrelsen på mannskapet.

For å slå rekorden må de krysse den samme linjen innen 23 mars kl 06.14.57. Dagens rekordholder Bruno Peyron seilte i 2005 med sitt mannskap på katamaranen Orange 2 på 50 dager, 16 timer og 20 minutter, tilsvarende en snittfart på 17.89 knop.

Værutsiktene på denne turen er noe mindre gunstige enn på de to foregående forsøkene i januar 2008 og desember 2009. Det er svært knapp tid for å henge seg på værsystemene ved Kapp Finisterre og senere Kanariøyene. Klarer de å nå Ekvator på mellom fem og et halvt og seks og et halvt døgn, er utsiktene gode for å matche passeringene til Orange 2 fra 2005. Men marginene er små. Tre timers forskjell i passeringtid ved Kapp Finisterre kan gjøre store utslag.

Mer infiormasjon her

Powered by Labrador CMS