Nytt turregattakonsept

Fire seilforeninger og fire regattaer. Union Race er et samarbeid mellom seilforeninger i Strømstad, Fredrikstad, Sarpsborg og Hvaler.

Publisert

– Vi ønsker å få tilbake aktiviteten i seilforeningene og få seilbåtene på fjorden, forteller presseansvarlig Thomas Oksmo i Union Race. Vi registrerer at deltager antallet er blitt dårligere år for år i de lokale foreningene og ønsker å motvirke dette med et kraftig styrket tilbud til seilerne i området. Hovedmålet er at de fire foreningene bak Union Race skal mobilisere og motivere sine medlemmer til å stille i alle regattaene.

Fire regattaer

Union Race vil være en regattaserie basert på fire eksisterende seilaser. Kostervalsen fra Strømstad, Bedriftseilasen fra Fredrikstad, Humlungen fra Hvaler og Glomma Pap Cup fra Sarpsborg.

           Alle seilasene går på faste merker, og noen blir holdt etter gundermetoden hvor første båt i mål vinner. Alle regattaene blir holdt på en lørdag, slik at helgen kan brukes til mer enn bare regatta.

           Bak Union Race står foreningene Strömstad Segleselskap, Fredrikstad Seilforening, Hvaler Seilforening og Sarpsborg seilforening.

Sosiale seilaser

Regattaene går av stabelen fra 30 mai til 19. september 2009. De enkelte seilforeningene håper på stor deltagelse av alle typer seilere: for eksempel familie, de med fast mannskap, firmaer, samarbeidspartnere og venner. Det legges opp til seilaser med særpreg i de respektive skjærgårdsperler. I tillegg byr alle foreningene på en åpen og inkluderende seilerfest med et mangfold av innslag for enhver interesse; som for eksempel konserter, barneaktiviteter og skattejakt for alle.

Tre klasser

–Union Race ønsker å lokke til seg ivrige turseilere som ønsker å utvikle sitt sjømannskap, forteller Thomas Oksmo. Det innføres derfor tre standard klasser for hver av de fire regattaene; LYS, Familie (LYS uten spinnaker) og 3 Star (for de med ambisjoner om doublehanded/singlehanded eller mannskapsmangel).

Håper på 80 båter

– Etter vår oppfatning bør det være mulig å stille 15-20 båter fra hver forening til hver regatta. Det vil gi deltager antall på ca. 80 båter i snitt det første året i Union Cup. Dermed vil grunnlaget være lagt både for en spennende seilas og hyggelig sosialt samvær, forteller Tomas Oksmo.

Premiering

Det settes opp vandrerpremier for de 3 faste klassene (LYS, Family og 3 Star). Det gis anledning til å stryke 1 av 4 seilaser. Det vil i tilegg være solid premiering for 1 – 3 plass i hver klasse i tillegg til den individuelle premieringen i hver seilas. Båter med f. eks mer en 50 prosent kvinnlig besetning vil delta i en overall finale under alle arrangementer.

For HH Skagen race deltagere

Kostervalsen går uken etter HH Skagen race. Deltagere fra Skagen seilasen som ønsker å seile Kostervalsen kan legge igjen sin båt i Strømstad. Union Race Kostervalsen blir holdt 30. Mai.

Åpen bedriftseilas

Bedriftseilasen til Fredrikstad seilforening foregår ut fra Hankø. I seilasen kan både bedrifter og privatpersoner stille. Regattaen blir holdt lørdag 6. Juni

Homlungen

Dette er en av Norges eldste regattaer og har blitt holdt i over 100 år, og har alltid vært en populær seilas. Regattaen blir holdt lørdag 8. August

Glomma Pap

Union Glomma Pap cup foregår på Singlefjorden og blir holdt 19. september. Seilasen avsluttes med en fest og felles premieutdeling for hele Union Cup.

Powered by Labrador CMS