OL-medaljører tilbake på favorittbanen

De spanske sølvvinnerne i 49er klassen fra OL i Qingdao er tilbake på favorittbanen, men tror ikke de vil ha fordeler i morgendagens havneregatta i Volvo Oceam Race

Publisert

Iker Martinez og Zabi Fernandex er begge en del av mannskapet på Telefonica Blue. Med en gull og en sølvmedalje i bagasjen skulle man tro de to baneseilerne kunne bli avgjørende for lagets suksess når de fire båtene som er igjen etter den ødeleggende fjerde etappen imorgen møtes til havneregatta i Qingdao. Selv tror de ikke at erfaringne fra OL-banene vil få avgjørende betydning. - Det blir startene og manøvrene underveis som avgjør, sier co-skipper Iker Martinez.

Etter at Torben Grael og Ericsson 4 tok ledelsen på den første etappen og så ut til å få lett match i dette Volvo Ocean Race, er det nå helt jevnt blant de tre beste og regattaen er helt åpen. Telefonica Blue som var suveren i havneregattaen i Alicante har på de to siste etappene vist at båt og mannskap også behersker havseilas og Bouwe Bekking puster nå rivalen Grael i nakken. Også Ken Reads Puma imponerer, og med 2. plass på etappen, seilt uten storseilbom, er det klart at den amerikanske båten også er med i kampen om sammenlagtseieren. Mellom disse tre og hjemmefavoritten Green Dragon Team er det imidlertid umulig å peke ut noen forhåndsfavoritt i morgendagens seilas.

Både Telefonica Black og Delta Lloyd blir nå skipet til Rio der båtene vil bli reparart i tide for havneregattaen i slutten av mars, mens Ericsson 3 håper å være seilklar fra Taiwan onsdag for å rekke starten i Qingdao 14. februar. Aksel Magdahl & Co vil dermed få med seg fire poeng fra etappe fire, men mister havneregattaen. Det blir dermed en hard kamp mellom E3 og Green Dragon Team, med Wouter Verbraak i navigatørstolen på 5. etappe, om 4. plassen sammenlagt.

Rekkefølgen før havneregattaen lørdag:

1    Ericsson 4    45.0

2    Telefonica Blue    41.5

3    PUMA Ocean Racing    38.0

4    Green Dragon    27.5

5    Ericsson 3    24.0

6    Telefonica Black    21.0

7    Delta Lloyd    12.0

8    Team Russia    10.5

Powered by Labrador CMS