OL i Rio de Janeiro

Ser fremover med mye ny erfaring

OL og paralympics i Rio er over. Seks norske toppseilere og fire trenere utgjorde det norske teamet under Rio-OL. Til paralympics reiste fire seilere og to trenere.

Publisert Sist oppdatert

Vårt unge lag kom tilbake fra Rio-OL med inspirasjon og mye nyvunnet erfaring. I perioden frem mot dette OL har vi forsøkt å balansere ambisiøse mål med realistiske forventninger. 2016-sesongen har gitt oss oppløftende resultater.

Derfor hadde vi nok et håp om medalje-race i OL. Slik gikk det som kjent ikke. Rent resultatmessig setter vi kanskje Maria Mollestads 12. plass øverst, samtidig som vi erkjenner at mange hadde håp om høyere plasseringer blant de norske deltagerne.

To 5. plasser i Paralympics

I paralympics ble det femteplass både på Sonaren (Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen, Marie Solberg) og Bjørnar Erikstad (2,4 mR). Våre paralympiske seilere holder høyt internasjonalt nivå. Vi reiste til Rio med håp om medalje, men må allikevel si oss fornøyd med resultatene.

Som mange vil kjenne til, er ikke seiling med på programmet for paralympics i Tokyo. Det beklager vi sterkt. Kampen for å få tilbake den paralympiske seilingen er allerede i gang.

Lengre perspektiv

Vi har et ungt landslag. Gode resultater i Rio-OL har selvsagt vært en drøm for oss, men først og fremst tenker vi langsiktig. Veien mot Tokyo startet egentlig for lenge siden.

Det er et mye mer modent lag som er kommet tilbake fra Rio. Nå må vi jobbe godt med den stammen vi har i landslaget, samtidig som vi skal være tett på hele seil-Norge for å ta vare på våre største talenter. Det tar tradisjonelt lang tid å nå toppen i internasjonal seiling. Det vet vi, det vet seilerne og det vet idrettsapparatet rundt oss.

Kursen videre

Stillingen som sportssjef er utlyst. Vi har hatt en god og åpen dialog med Jan Steven Johannessen, så det ligger ingen dramatikk bak dette. Den nye sportssjefen vil selvsagt bli en nøkkelperson i den videre satsingen.

Vi er også nødt til å fortsette arbeidet med å forbedre rammebetingelsene for våre toppseilere. Kvalitet på trening, et godt støtteapparat, stadig matching mot de beste i verden og økonomisk trygghet må være på plass.

Takk for innsatsen

Maria, Tiril, Kristian, Anders, Maia, Ragna, Bjørnar, Alexander, Per, Marie, Jacob, Luka, Peer, Anton, Kris og Jan Steven:

Takk for innsatsen i Rio og lykke til videre!