Ny seiler fra Moss i Laser Radial

Olav Bakke satser videre
Olav Bakke satser videre

Olav Bakke satser videre

Olav Bakke fra Moss er en av mange Laser-seilere som satser på neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Olav Bakke er fornøyd med sesongen 2015 etter en serie sterke resultater i Laser 4.7-klassen. Nå håper han at flere lokale seilere blir med i lasermiljøet.

Det har vært en travel sesong med mye reising for Olav Bakke i året som er gått; norgescup i Tønsberg, Bergen, Moss og Bærum, europacup i Oslo, NM på Hankø og VM i Nederland. For å få tilgang til de beste trenerne og god «matching», har han i tillegg reist på en rekke helgesamlinger rundt kysten så båten er blitt lastet opp og fraktet rundt nesten hver helg.

Han har også trent på Søly på Jeløya utenfor Moss 2–3 ganger i uken, ofte alene, men også med lillebror Eirik og gjesteseilere fra Bundefjorden Seilforening.

Olav er fornøyd med sesongen etter deltagelse i VM i 4.7-klassen (nesten 260 deltagende båter!) og pallplassering på alle norgescupene. Det ble også en sterk 20. plass i europacup for Laser Radial.

I LASER RADIAL. I høst har Olav forsøkt seg i Laser Radial, som har en større rigg som setter høyere krav til styrke og vekt. Etter at han startet på idrettslinjen på Kirkeparken videregående skole med topp­idrett som valgfag, kan han også seile en del i skoletiden. Men for å få god kvalitet på treningen skulle han gjerne hatt en trener.

— Jeg håper vi kan finne en ordning med en fast trener neste år, sier Olav.

— Da kan jeg trene mer på Søly. Det er litt meningsløst å reise til Oslo for trene i dårligere vindforhold.

Han håper dessuten å få med flere seilere fra Moss slik at vi får et litt større miljø.

— Hvis det er noen som vil prøve en tur, er det bare å melde seg. Laser er en rask, morsom og krevende båt, avslutter Olav Bakke.