Opp og ned på OL banen

Endelig lyktes det for Peer Moberg i Qingdao. Han vant den 6 seilasen i Finnjolleklassen, mens Siren & Co endte sist i Ynglingklassen etter to straffer.

Publisert

Med seks av ti seilaser lukter det stadig medalje av Ynglingjentene til tross for 13 plass i Ynglingklassen etter at både Finland og Hellas ble disket for OCS i den sjette seilasen. Norge fikk først en 720 graders straff etter en styrbord/babord situasjon mot USA tett ved første merke. Da lå nordmennene rundt 6. plass. Senere, da jentene var i ferd med å seile seg opp i feltet igjen, fikk de en ny 720 graders straff for pumping på lensen. Dermed var løpet kjørt i denne seilasen.

De russiske jentene som en stund var truet med disk etter regel 69 for usportlig opptreden da det ble funnet bly under dobbeltbunnen i båten deres, vant seilasen foran GBR som igjen har tatt ledelsen sammenlagt foran NED, AUS, USA, FIN og NOR. Mens GBR og NED nå har stukket fra konkurrentene er det bare to poeng som skiller Australia på 3. og Norge på 6. plass.

Peer Moberg viste tidlig i den 6. seilasen at han hadde til hensikt å være med i teten. 4. plass ved første merke ble 2 etter lensen og etter andre kryss, før han satte inn støtet på den siste lensen og endte først foran NED, SWE og DEN. Sammenlagt leder storfavoritten Ben Ainslie GBR, med fire poeng på USA´s Zach Railey når dårligste seilas strykes. Moberg er nå 19 med 42 poeng opp til medaljefinale.

Jannicke Stålstrøm greide ikke helt å følge opp den fine seilasen fra åpningen og har klagt inn protest mot den polske jenta Zofia Klepacka for en episode ved første merke som kostet den norske jenta mange plasser.  Kina vant sin andre seier og leder sammenlagt foran Jessica Crisp, AUS og Bryony Shaw GBR. Stålstrøm endte på 18 plass og er 12 sammenlagt før protestbehandling.  Du kan for øvrig se den første brettseilasen i redigert opptak på NRK 2 fra kl 15.45 idag.

Våre 49er seilere har vunnet en protest mot de ukrainske sølvvinerne fra Athen og vil da komme á poeng med USA selv om de holder plassen sammenlagt.

Imorgen har Ynglingseilerne og Finnjollene hviledag. Da er det Lasernes tur til å starte OL regattaen. NRK 2 viser fra både dame og herreklassen fra kl 17.35 imorgen.

Powered by Labrador CMS