Oslo inviterer til folkefest

Etter måneder med hardt arbeide leverte prosjektgruppen igår den formelle søknad som kan gjøre Oslo til avslutningshavn for Volvo Ocean Race 2011/12.

Publisert

Sluttdokumentene for Oslo Site 2012 ble levert til Volvo Ocean Race innen fristen igår og prosjektleder for VOR NOR Frode Ranhoff hadde en god og entusiastisk telefonsamtale med regattaledelsen da han ringte og meddelte at NSFs søknad fra juli 2009 nå var bekreftet av Oslo Kommune på basis av VORs kravspesifikasjon. Det ble klart før jul at Byrådet i Oslo ville stille seg bak Oslos søknad, men først igår ble den formelle søknad på vegne av byen klar til levering.

Nå har gruppen som har arbeidet med søknaden noen spennende ventedager foran seg. Formelt kan det ta inntil medio mars før vi endelig får vite om Oslo får tildelt den viktige rollen som vertskapsby for finalen i Volvo Ocean Race 2011/12, men det kan også tenkes det vil ta kortere tid før søknaden fra Oslo avgjøres. Går det som vi håper er det duket for alle tiders folkefest i Oslo i junidagene 2012.

Ranhoff understreker den gode tonen det har vært i bid-prosessen med alle impliserte for OsloSite. VOR har en meget omfattende

og krevende krav- og regelstruktur man har måttet forholde seg til. Fra VOR side må man ved tildeling av havn være helt sikre på at de fasiliteter som må til for å betjene en så stor profesjonell regattaflåte og alle deres sponsorer og den ønskede folkefesten er tilstede for at havneoppholdet kan gjennomføres på aller beste måte.

I langt mindre vertskapsbyer enn Oslo har en registret flere ganger byens folketall som besøkende innenfor arrangementets område i de 10-16 dager båtene er i havn mellom etappene.

Bak søknaden ligger en kjempeinnsats fra alle i prosjekt gruppen.  Juridisk kompetanse fra Vogt&Wiik, prosjektledelse, økonomistruktur og kommunikasjon fra Headvisor, relasjon og operativ kompetanse fra Herbern Marine og Norges Seilforbund, marketing- og presentasjons kompetanse, Dinamo og finansiell kompetanse fra ProCorp. Også Ordfører i Oslo og hans stab har gjort en kjempejobb for å muliggjøre en sterk søknad fra Oslo.

Oslo Kommune er meget positive til å stille nødvendige delgarantier for gjennomføring, men prosjekgruppen er allerede godt igang med sponsorfinansieringen av anløpet i Oslo i 2012.

Powered by Labrador CMS