Overlegne Norgesmestre

Jostein og Asbjørn Grødem ble Norgesmester i Snipe 2010

Publisert

Ikke helt uventet var det brødrene Grødem som ble norgesmester i NM i Snipe som ble arrangert på Korsfjorden utenfor Bergen. Grødem var en i en klasse for seg med den imponerende serien: 2, 1, 2, 3, 1, 2, (4) og 1, Da var kampen bak mer spennende . Det var det til slutt Ulrik Sandvig og Tanya Ferner Heglund (Vestfjordens Sf. / KNS) som ble nr 2. De seilte meget bra siste dag med en første og to andreplasser. På bronse havnet evig unge Birger Jansen og Lise Gehrken( Vestfjordens Seilforening ). Første lokale seiler Karl Otto Book og Ruth Stavrum( Åsgårdstrand Sf. / Bergens S) finner vi på den litt triste 4 plassen mens Trond Aarø og Jannicke Knudsen (Bergens Seilforening) kom på femte. Milde Båtlags eget storhåp Erling Nesse rotet seg vekk på siste dag og ble til slutt nr 8. "Eg får ikkje båten til å gå!" ropte en fortvilet Nesse mens han så sine argeste konkurenter suse forbi. Det ble seilt totalt 8 seilaser og dermed klarte Milde Båtlag å få gjennomført alle de oppsatte seilasene. Det var fantastiske forhold på Korsfjorden under hele mesterskapet. Vinden har variert fra 3-10 m/s. Det var mye sol og blide fjes. Med 3 dager til rådighet og med god vind var mesterkspaet aldri i fare. Regattasjef Kjell Totland kan være meget tilfreds med hvordan han og Milde Båtlag har gjennomført arrangementet på.

Jostein og Asbjørn Grødem har vært norgesmestre flere ganger. I fjor ble de også Nordiskmetser. Det som imponerer mest med brødrene er hvor stabil de er. Det viser serien fra dette mesterskapet tydelig. De bak på listen hadde også gode enkelt plasseringer, men også mange ikke fult så gode.

Metserskapet ble avsluttet med skikkelig fart. Vinden økte til 12 m/s på slutten av siste regatta. Da var det mange som hadde mer en nok med å henge på. Korsfjorden drog mye sjø og med store bølger kommer også muligheten for en skikkelig surf. Slitne seilere tok frem sine siste krefter og gliste fra øre til øret mens de føk nedover fjorden. Da var dårlige plaseringer glemt og det var tid for lek. Trøtte seilere henger ikke altid med når det kommer en kule og det var flere som fikk kjenne at badetemperaturen i Korsfjorden ikke var helt optimal.

Powered by Labrador CMS