Overrasket over tredjeplassen

Gutta på «Ventotene» mener at de kunne ha vunnet til Arendal om det ikke var for utstyrsproblemer.

Publisert

Peter Ruzicka og Håkon Nissen-Lie seiler TwoStars største båt, en Shipman 63 med LYStall på 1,53. Båten kom inn i Arendal ved ni-tiden i morges, og legger ut mot Marstrand om ikke lenge.

– Vi holdt «Camilla» på kryss til Færder. I natt røk forstagsprofilet. Vi brukte nesten en time på å få berget seilet og satt op kutterstag. Forsinkelsen gjorde at vi fikk lett vind på slutten mot Arendal. Hadde forstaget holdt, ville vi vært i mål en time før, mener Håkon Nissen-Lie

Har ikke forseil

Det blåser opp til ny kuling i Arendal. Gutta på  «Ventotene» er litt usikre på om de kan gjennomføre regattaen. De har en stor spinnaker og en Code Zero, men det blåser for mye for disse seilene med bare to om bord. Fokka får de heller ikke heist uten forstagsprofil. Alternativet er å seile med den lille kutterfokken.

Nesten Violvo Ocean Race

«Ventotene» seilte 10-11 knop på kryss i 35 knops vind. Sjøene var brutale, og kom i store mengder helt bak til rormannen.

– Det er stor forskjell på å krysse i 11 knop i forholdt til syv knop. Det er også svært mye tøffere i 35 knops vind enn 25 knops vind, forteller Håkon Nissen-Lie

Foreløpig resultater

1. Camilla, Cookson 50

2. Pixeline, X.442

3. Ventotene, Shipman 63

4. Yoga, Hanse 540

5. Kristin, Landmark 43

6. Jokerman, X-50

7. Big Butt, Sunfast 3200

8. Sofie, Hanse 371

9 Destin, Landmark 43

10. Magrez, Omega 42

Powered by Labrador CMS