På vei mot ny Atlanterhavsrekord

Klarer «ICAP Leopard» å nå Lizard Point fyr får onsdag kl 0430 vil det bli ny rekord.

Publisert

Den 100 fots super maxien til Mike Slade startet rekordforsøket på torsdag fra Ambrose Light, New York natt til torsdag.  Bruce Farr konstruksjonen har hatt gode forhold, og har holdt en fart mellom 20 og 30 knop, og har hatt hastighet på 34 knop på det meste.

Les mer om «ICAP Leopard»

Fare for kollisjon

Isfjell har truet rekordforsøket. Det ble observert is på ruten, men båten valgte å fortsette, tross fare for kollisjon. Det ble også observert en del sovende hval. Lørdag kolliderte båten, men med en månefisk (Sunfish). Den surret seg fast på roret, og mannskapet måtte ta ned seilene , og stoppe båten for å fjernet fisken.

Gammel rekord

Rekorden «ICAP Leopard» ønsker å slå ble satt i 1988 av «Phocea», en av verdens største seilyachter. Det bør nevnes at flere båter har seilt distansen raskere. Rekorden «ICAP Leopard» vil slå er for enskrogs båter med maskindrevene vinsjer. Denne rekorden på 2,925 nautiske mil er på 8 dager, tre timer og 29 minutter. «Phocea» er 236 fot, og ble bygget for Ostar  singlehanded over Atlanteren med Alain Colas til rors. Båten het den gang «Club Mediterranée»

Les om verdens største seilbåter her

   

Over Atlanterhavet på 100 timer

Gigant-trimaranen «Groupama 3» seilte i fjor sommer samme distanse på kun 4 dager, 3 timer og 54 sekunder. De hadde en snittfart på 29,26 knop. «MariCha IV» er den raskeste en-skrogs båten på samme strekke. Den seilte på 6 dager, 17 timer og 19 sekunder i 2003.

Les om «Groupama 3»s rekord her

Powered by Labrador CMS