Passert nesten hele feltet

 »Al Capone» har i løpet av 50 minutter seilt forbi 250 båter.

Publisert

Den superraske båten fra Bundefjorden med Christian von Trepka som skipper ligger lang foran Fram som valgte feil kurs ut fra start.

– Vi gikk i en voldsom overbue fra start mot Mølen. Det var spinnakerslør fra start. Vi hadde mer vind og mindre strøm og seilte 3-4 knop, mens feltet lå nesten dødt, forteller von Trepka på telefon til Seilas. Skipperen ligger sammen med «Camilla» og «Magic». Også «Xtreme» fra Bundefjorden har seilt bra. Von Trepka antar at de har ca 30 båter foran og 250 bak.

Tok ned spinnakeren

Mens vi pratet kom det vind fra sydvest, og «Al Capone» måtte berge spinnakeren. Von Trepka melder om utgående strøm.

Som nummer tre

Magne Klann seiler Ekspressen «Sexpress». Båten hadde første start etter shorthandklassen, og har seilt bra. Båten ligger ved rundingsmerket ved Mølen, ikke langt foran Al Capone.

– Vi gikk en underbue ut fra start, og tjente på det. Mens vi snakket på telefon, klarte «Luringen» å passere dem, og da falt de fra båt nummer to til båt nummer tre i feltet, men har hele shorthandklassen som startet kl 08.00 et godt stykke frem.

– Jeg tror første båt er en Dehler 34, og det ser ut som seilnummeret er NOR 9008, forteller Klann fra «Sexpress». Magne Klann forteller at de seiler i vestavind, og at det ikke regner, men at solen skinner i perioder. De seiler uten logg, men antar at farten ligger på 0,5 knop.


Powered by Labrador CMS