Per Arne Nilsen mester blant de gamle

Lasereveteranene hadde sitt norgesmestersakp i Sandefjord i helgen, Vi har sakset referatet fra Lasernytt

Publisert

 Det ble en spennende avslutning på MasterNM 2009 der kun ett poeng skilte de tre første båtene før siste seilas. Petter Fjellstad lå an til å ta en sikker sammenlagt ledelse i nest siste seilas, men gjorde en liten feil ved siste toppmerke og som den ærlige og reale seiler han er tok han selvsagt straffen og kom i mål som nr 4. Dermed var det duket for et jevnt oppgjør mellom Per Arne Nilsen, Petter Fjellstad og Jon Anders Quamme der førstemann i mål ville vinne sammenlagt. Jon Anders åpnet best og ledet på første merke, men Per Arne lurte seg forbi på lensen og holdt ledelsen til mål. Petter seilte seg opp til 3. plass i mål, mens Jon Anders endte på 8 og de ble henholdsvis 1, 2 og 3 sammenlagt.

I Radialklassen som i år besto av 2 Great Grand Mastere + en halv Susan Berentsen (hun seilte Standard 1. dag) ble vunnet av mesterskapets eldste deltaker, Frank Baust Pettersen (73). Standarder og Radialer seilte sammen, og det var mange Standardseilere som måtte se Frank, Lasse Thelestam og Susan foran seg i flere seilaser. Kanskje flere bør tenke på seile Radialklassen neste år? Eneste og beste dame ble Susan Berentsen fra Bærum SF. Vi vet det er flere damer som seiler Radial, så utfordringen må bli å få disse med til neste år.

Knut Frederik Horn seilte også godt, men i et uhell før start i 4. seilas forårsaket han en skade på en av de andre båtene slik at den ikke kunne seile videre. Knut Frederik lånte da bort båten sin mens han dro på land for å fikse båten som var ødelagt, og kom tilbake med reparert båt til 5. seilas og kunne fortsette mesterskapet. Å stå over 4. seilas medførte nok at han måtte dra med seg mange ekstra poeng fordi han hadde en dårlig seilas han sikkert ellers ville strøket, men han ble likevel nr 7 og beste Grand Master!

Mesterskapet var preget av fair seilas og god sportsånd slik det som regel når Laserseilere møtes, i det ovennevnte er bare nevnt to eksempler. Og bare så det er sagt: Uten dommere på banen. Klassen og seilerne har grunn til å være stolte av seg selv for at det faktisk er slik! Banketten lørdag kveld ble avholdt på Seilerhytta på foreningens egen øy Seilerholmen. Denne var i tillegg også en markering av at vår faste gjest fra Sverige, finnen Lasse Thelestam, fyllte 70 år samme dag. Pål Tharaldsen holdt en flott tale og overrakte en ny RC Laser på vegne av alle deltakere på banketten, og dette var nok like overraskende for seilerne som for hedersgjesten selv. I startbåten gjorde junior/Radialseiler

Mikkel Berger som startsjef og mannskapene en kjempejobb! Flere generelle tilbakekallinger viser at det fortsatt er krutt i gamle kanoner, men regattakomiteen fikk alle starter trygt av gårde og sørget for et flott arrangement. Stor takk til alle frivillige som stilte opp for oss og gjorde mesterskapet til en suksess! Til sammen var det 32 deltakere, det samme som i fjor. Men det var ikke de samme 32 deltakerne. Faktisk hadde vi være 50 deltakere om alle som var med i fjor også hadde deltatt i år. Så mesterskapet har potensiale til å bli mye større, det er bare å starte markedsføringen allerede nå!

Powered by Labrador CMS