Planleggingen er i godt gang
Planleggingen er i godt gang

Planleggingen er i godt gang

Molde Race Week satser på 30 båter i år.

Publisert

Planleggingen av Molde Seilforenings satsning på en helgeregatta som fenger både voksne og barn, er allerede godt i gang. Primus motorer for satsningen er i år – som i fjor – John Helge Frøystad og Are Haslund.

2014 var første gang Molde Race Week (MRW) ble arrangert med 21 båter hvorav fem kom fra den sørlige delen av fylket.

– Vi gjennomførte fire baneseilaser og en distanseregatta, og tilbakemeldingene var utelukkende positive. Det landbaserte arrangementet la vi til Tøndergård båthavn, som har gode fasiliteter både for lokale seilere og tilreisende. Sosialt var stemningen god både før og etter regattaene – som seg hør og bør. Antallet båter kunne vært flere, men det kunne også vært færre. For å være den første gangen, er vi svært fornøyde med arrangementet, sier John Helge Frøystad.

– Vi kommer til å gjennomføre arrangementet omtrent slik vi gjorde i fjor med noen mindre justeringer for kjølbåter. Som i fjor blir også «MRW KM» for kjølbåter, og vi håper at konkurransen øker enda et hakk når vi setter som mål å få med 30 båter fra hele distriktet. Det blir moro, slår Haslund fast.

– I tillegg vil vi inkludere jolleseilerne i arrangementet. Vi vil arrangerer «MRW MR Cup» for joller på samme tidspunkt. Jolleseilasene vil foregå hele helgen med utgangspunkt på Fjærestua, Molde Seilforenings klubblokale. Målet er å samle 30 joller til et av distriktets største jolle-arrangement, og etablere det som et fast arrangement under MRW, sier Frøystad, som tidligere har vært svært delaktig i jollegruppen.

– Videre ser vi på mulighetene for å etablere et samarbeid med andre idretter og klubber som driver med sjøsport. Målet er å sette et enda større fokus på sjøsport og aktiviteter over en hel helg i august hvert år. Planene her er foreløpige ikke satt, men vi jobber med blant annet kajakk for å se om det er mulig å etablere et felles arrangement.

Arrangementet skal ha en høy sosial faktor både for store og små. Det blir blant annet satt opp telt med servering av mat og drikke og arrangert premieutdeling.