Pluto første båt i mål

Den 21 fot store Mini Transatbåten «Pluto» med Karl Otto Book og Rannveig Strømsnes ble første båt i mål på returen i Sjøassistanse Shetland Bergen Race 2008. De kom i mål fire minutter før 50 foteren «Wolfies Toy».

Publisert

-  Vi hadde en flott tur over Nordsjøen og alle tilbakemeldingene jeg har fått fra seilerne tyder på at vi gjorde det rette da vi valgte å utsette starten fra Shetland i ett døgn, sier Andrè Farstad, formann i Sjøassistanse Shetland Bergen Races 2008

Karl Otto Book i Minien Pluto er såre enig. Miniene hadde neppe startet i kuling fra øst på søndag, og de fikk gullføre over Nordsjøen på mandag da det blåste nordvest frisk bris. Pluto seilte jevnt i 10-12 knop på hele den 180 nautiske mil lange etappen. På det meste hadde de fem meter høye bølger.

-  Da vi meldte fra som første båt et stykke utenfor mål var det bare til å gi mer gass for å sikre at vi holdt ledelsen helt inn til Marstein og fikk målskuddet. Vi klarte å holde Wolfies Toy bak oss, sier Book, som hadde neste Mini over to timer bak seg.

Det er første gang i Shetland Race historien at en av startene har blitt utsatt i et døgn. Alle båtene var inne i løpet av tirsdagen.

De uoffisielle resultatene fra strekningen Lerwick-Bergen er nå publisert, og en av klassevinnerne er Rolf Hermansen i sin Hanna Marie som brukte litt over et døgn på overfarten. De bommet på veivalget over til Shetland, men var tilbake i vinnermodus på returen. Hermansen er en av de som er favoritt hvert eneste år han stiller til start.

Tirsdag kveld var det premieutdeling for seilerne i Sjøassistanse Shetland Bergen Race på Hjellestad utenfor Bergen. Rett etter premiene er delt ut startet siste etappe av doublehanded regattaen Lombardini 1000 Mile Race til Newcastle.

Powered by Labrador CMS