Populære First 31.7

First 31.7-klassen har vært i sterk vekst de siste årene, og blir en av de største klassene i årets Færderseilas. I helgen var det første klassemesterskap for båttypen i Åsgårdstrand.

Publisert

Med 12 båter i egen klasse i Færderseilasen i fjor. I år er antallet oppe i 17 båter i Færder´n, og deltagelsen i helgens klassemesterskap viser at interessen og miljøet er inne i en positiv utvikling.

Flotte forhold

Med sol og 8-11 m/s på lørdag og vått og vindstille på søndag ble tidenes første klassemesterskap i First 31.7 i Norge arrangert i Åsgårdstrand i helgen. Elvström Sobstad gjennomførte samtidig sin 4 racing treningssamling, og fjorden utenfor Åsgårdstrand var et flott syn med seiling tett oppunder land!

Madonna vant

Deltagelsen i klassemesterskapet var god, med 10 båter på startstreken, og vinner ble Madonna med tre førsteplasser, foran Bilbo og Geirsha. Fire regattaer ble gjennomført i den friske vinden på lørdag, med tette situasjoner og hektiske merkerundinger. Søndagen startet med venting på land, noe den sosiale delen av First 31.7 klubben ikke hadde noe imot, og etter et forsøk på å få lagt en bane ble båtene sendt på land og arrangementet avsluttet.

Grillfest

Flertallet av båtene var godt representert på grillarrangementet på lørdag kveld, som ble gjennomført i fellesskap med Elvström Sobstads treningssamling. Stemningen var god både på kvelden og under arrangementet som helhet, og seilerne var fornøyd med helgen.

Powered by Labrador CMS