Problemer for Thomson

HUGO BOSS er klar for Vendee Globe, men hvor klar er skipperen?

Publisert

Les Sable d´Olonnes 8. november

For Alex Thomson har oppladningen til regattaen vært alt annet enn optimal. For bare tre uker siden ble båten hans, HUGO BOSS nedrent av en fiskebåt ved utsiden av havna her i Les Sable d´Olonnes. Ved hjelp av en utrolig innsats fra laget, fra konstruktøren, konkurrentene og den lokale båtindustri, er båten igjen seilklar. Den siste uken har gått med til tester og båten har vært ute natt og dag. Når det gjelder reparasjoner av skrog og dekk er båten som ny uten strukturelle svakheter. Det samme gjelder masten som også brakk i sammenstøtet, men i selve skjøten, på innsiden av masten, er det oppstått en kul som storseilfaller ligger an mot. Dette ville føre til uholdbar slitasje på fallet og mannskapene har nå brukt timer på å heise et tau med sandpapir opp og ned i masten for å fjerne kulen.

Selv om båten nå er seilklar har uhellet brakt Alex ut av rytmen i forberedelsene. Alt inventaret som var møysommelig stuet tidligere har måttet fjernes og stues tilbake på plass. Alle detaljer som Alex hadde planlagt og hadde full oversikt over er å omkalfatret. I dagene etter uhellet var Alex offensiv og full av innsatsvilje, men de siste dagene har den engelske seileren som er kjent for sin fandenivoldske innstilling begynt å henge med hodet. Både faren Peter, som vi har snakket med, og designeren Pascal Conq, synes å registrere mismot og resignasjon hos den vanligvis så utadvendte Alex. Inntrykket bekreftes av at Alex som normalt er tilgjengelig for pressen, nå har lukket døren for omverden.

Alex Thomson har mange støttespillere i Les Sable d`Olonnes. Både faren og stemoren Anne er sentrale i støtteapparatet, og Anne har på egen hånd tatt ansvaret for å ordne innkvartering for de mange tilreisende. Hver dag lager hun mat for 30-40 personer i hjelpeappratet og igår kveld arrangerte familien et avskjedsparty for venner og bekjente.

Filmklipp far Alex Tomsen setter 24-timers hastighetsrekord under Barcelona World Race

Powered by Labrador CMS