Påske-trening til VM i ukjent klasse
Påske-trening til VM i ukjent klasse

Påske-trening til VM i ukjent klasse

Harald Fæste fra Drøbaksund tilbringer påsken i Cannes. Der trener han til VM i en klasse få nordmenn kjenner.

Publisert

Grunnen til at unge Harald Fæste befinner seg i Cannes er at han før jul sikret Norge og seg selv en av syv europeiske plasser i enmannsjolle i ungdom-OL for 15- og 16-åringer. Mesterskapet arrangeres for aller første gang i Singapore i august.

BYTE CII. Båttypen OLet skal seiles i er enmannsjollen Byte CII, en klasse som er helt ukjent i Norge, men som internasjonalt har vokst seg stor.

– Klassen har i løpet av det siste året tiltrukket seg mange av de beste seilerne i 1994- og 1995-kullene, sier pappa Kristian Fæste.

SEILER VM. Han tilbringer påsken i Cannes sammen med sønnen Harald, i påsken skal det trenes i den nye båttypen. Umiddelbart etter påske, fra 6. til 11. april starter VM i klassen samme sted, der Harald Fæste skal ut i konkurranse mot nærmere 100 seilere fra mer enn 30 nasjoner.

Å få med seg dette VMet ser far og sønn på som verdifull erfaring i Byte CII før OL. Til vanlig seiler Harald Fæste Laser 4.7 og Laser Radial.

Og under oppkjøringen i påsken til VM i Cannes får Harald Fæste god sparring; han trener sammen med blant annet laget til OL-vertene fra Singapore.