Puma vant etappen, Ericsson 4 regattaen

Med 13 poengs ledelse og 12 poeng igjen å seile for er Volvo Ocean Race er avgjort i favør av Ericsson 4. Men de var ikke med i kampen om etappeseiren til Stockholm.

Publisert

Kun halvannet minutt skilte Puma og E3 i må i Sandhamn igår kveld. Da hadde de to båtene kjempen en innbitt duell de siste seks timene, der ledelsen hadde skiftet mellom de to. Puma fikk dermed sin første etappeseir og E3 sin andre 2. plass. En fin revansj fra de to foregående etapper der den nordiske båten endte sist i feltet.

Det nordiske laget med Aksel Magdahl, Eivind Melleby og Arve Roaas viste fremragende seiling på denne etappen. Man skal huske at nettopp Ken Read primært er baneseiler med mange VM og amerkanske mesterskap. Har er kjent for å være en beinhard taktiker og han pisket inn laget med holdninger som gikk på at her skulle man kjempe til siste slutt. E3 med hjemmebase i Stockholm var selvsagt tilsvarende oppsatt på å vinne foran hjemmepublikumet og leverte uansett topp underholdning for de mange som fulgte innspurten på Volvo Ocean Race´s  blogg eller som hadde tatt turen ut til Sandhamn. Det var spennende og uvisst helt til det siste.

Den 9. etappen har også gitt avklaring når det gjelder sammenlagtplasseringene i årets Volvo Ocean Race. Seieren til Torben Graels E4 lag er klar, og Grael blir dermed den først OL vinner som også vinner Volvo Ocean Race. Telefona Blue har ennå en matematisk sjanse til å gå forbi Puma i kampen om 2. plassen, men selv om de skulle kunne skåre poeng på etappen og ta elle poengene i den siste inshore og på etappen til St. Petersburg, er man avhengig av at Puma har tilsvarende uhell for å gå forbi. Ericsson har 8.5 poeng tilgode på Green Dragon og er temmelig trygg i kampen om 4. plassen, og det er kun en teoretisk mulighet for endringer nedover på listen.

Likevel kan man være trygg på at alle gir det de har også for resten av regattaen. Gode enkeltplasseringer teller foran et engasjert publikum og seilerne vil allerede nå være opptatt av å posisjonere seg til neste Volvo Ocean Race 2011/2012.

Oslo har som kjent søkt om å bli anløpshavn i det neste Volvo Ocean Race og det er nå en liten delegasjon fra Oslo i Stockholm for å presentere søknaden. 22. juni blir det klart om Oslo får være med videre i kampen om vertstatus.

Resultater etappe 9:

1. PUMA (USA), Ken Read/USA, Finished June 15, 20:43:10 GMT

2. Ericsson 3 (SWE), Magnus Olsson/SWE, Finished June 15, 20:44:40 GMT

3. Ericsson 4 (SWE), Torben Grael/BRA, Finished June 15, 20:58:55 GMT

4. Telefonica Black (ESP), Fernando Echavarri/ESP, Finished June 15, 21:39:09 GMT

5. Green Dragon (IRL/CHN), Ian Walker/GBR, Finished June 15, 21:58:48 GMT

6. Delta Lloyd (NED), Roberto Bermudez/ESP, Finished June 15, 22:54:45 GMT

Telefónica Blue (ESP), Bouwe Bekking/NED, Suspended Racing

Sammenlagt

1    Ericsson 4    108.0

2    PUMA Ocean Racing    95.0

3    Telefonica Blue    86.0

4    Ericsson 3    71.5

5    Green Dragon    63.0

6    Telefonica Black    47.0

7    Delta Lloyd    38.0

8    Team Russia

Powered by Labrador CMS