Rapport fra Roaas

Den ferskeste i mannskapet på Ericsson 3, Arve Roaas har sendt sin rapport fra de første dagene ombord i en VO70 på vei til Rio

Publisert

Etter noen dagers seiling kan jeg nå navnet på alle om bord, vet hvor toan er og begynner å få en feeling  med båten. Som jeg hadde regnet med er det god stemning om bord og jeg har blitt behandlet bra så langt… Etter en litt forsiktig start ut fra Qingdao hadde vi en par døgn med full brannslange og opp til 35 knops vind med mer enn nok seil. Det var flere enn meg som ble spylt rundt i cocpit  i et inferno av sjøsprøyt. 

Sitter her med hoven ankel og sårt ribben  – i godt selskap med andre som fikk seg en tur i vaskemaskinen.

Båten og utstyr virker solid og gjennomtestet, jeg føler meg trygg på at vi skal komme oss til Rio i god behold og gi de andre båtene en god fight.

Det er utrolig hvor fort man venner seg til en båt, den virker akkurat passe stor og 20-25 knop båtfart er helt naturlig. Kroppen begynner også å venne seg til livet ombord: Få av seg de våte klærne, mat i kroppen, en tannpuss når man husker det, finne en tørr plass til sokker og støvler, rydde opp i soveposen etter Strømberg, åle seg inn i køya (20 cm klaring) og sovne. 3 timer senere det bare å kjøre motsatt, om jeg da ikke blir vekket for seilskift i mellomtiden…

Det begynner å bli mer behagelig på dekk, solen skinner i dag og temperaturen er en helt annen enn for et par døgn siden. Sammenlignet med V60 som jeg seilte i 2001-2002 er V70 mye bedre på alle måter. Danseplass under dekk, relativt tørt (under dekk),  båten går som en rakett og så lenge svingkjølen virker som den skal er det utrolig mye bedre enn vannballast.  Vi har bra med mat og nok snus .

Hilsen Arve Roaas

Rekkefølge kl 0500 idag:

1. Ericsson 4    10343 nm igjen til Rio

2. Puma +1

3. Ericsson 3  +68

4. Telefonica Blue +232

5. Green Dragon +243

Trackingen viser at Telefonica Blue nå har seilt forbi Green Dragon Team

Powered by Labrador CMS