Reiser for å hente «Jokerman III»

I går kveld reiste Per Ottar Skaaret for å hente nyervervelsen «Camper» til Norge.

Publisert

HOVEDBILDE: Per Ottar Skaaret satte seg på flyet i går kveld for å hente «Camper» til Norge. [Foto: Morten Jensen]

Volvo Ocean Race-båten «Camper» vil på søndag være på vei til Norge. I går kveld satte blant annet eieren, Per Ottar Skaaret, og Thomas Nilsson fra Team Wolfpack seg på flyet til Alicante i Spania, der de skal gjennomgå tre containere med utstyr til båten. Deretter går turen til Southampton, hvorfra båten skal seiles hjem til Norge.

Til Sandefjord

Hjemmehavn til den nå norske VO70-en vil i første omgang bli Sandefjord, der båten vil bli liggende ved Framnæs Maritime AS. Straks båten er i Norge vi den få nytt design, før den så skal ut på et lite «roadshow», som Skaaret kaller det. Hva båten skal hete, er foreløpig uvisst.

– Foreløpig heter den «Jokerman III», sier Skaaret, men antyder at en fremtidig sponsor vil kunne endre på det.

Erfarne seilere

Med på seilturen fra Southampton er et lag erfarne seilere, som foruten Skaaret og Nilsson blant annet vil bestå av seilere som Kjell Arne Myrann, Arve Roaas og Kjell Inge Heiberg. Når båten kommer til Norge vil den bli driftet og bemannet av Wolfpack-teamet, som har et uttalt mål om å kunne stille til start i Volvo Ocean Race i 2017.

Selv vil eieren Skaaret være aktiv om bord i båten og blant annet seile som skipper i Gotland Runt i Sverige og Fastnet Race i England til neste år.

Med «Camper» – nå «Jokerman III» – i Norge håper man også å kunne trekke andre VO70-er til regattaer her i landet. Det fins visstnok seks-syv stykker rundt om i Nord-Europa. Færder’n er en slik regatta, og det arbeides etter sigende med å lage et mer havgående løp for disse båtene.