Rekorddeltakelse i Gotland Rundt
Rekorddeltakelse i Gotland Rundt

Rekorddeltakelse i Gotland Rundt

Allerede 90 dager før starten, og rett etter at arrangøren åpner for påmelding, kan er det tydelig at interessen for denne klassiske regattaen i Østersjøen, som i år arrangeres for 49. gang, er økende

Publisert

Et førtitall båter er allerede påmeldt og antall forspørsler er vesentig større enn i fjor da Eurocard Gotland Runt samlet 246 båter og drøyt 2000 aktive seilere. Dermed er man på vei mot tallene fra sytti og åttiårene.

– Det er hyggelig å registrere interessen for Eurocard Gotland Runt er økende, sier Fredrik Feldreich. - Det er et tegn på at seilsporten er på fremmars, som miljøvennlig fritidssyssel som en sport som utnytter 100% fornybar energi.   Vi får kanskje aldri se de store startfeltene fra Gotland Rundts rekordår, men alt tyder på at et av verdens største seilsportsarrangementer går mot en ny storhetstid. I dag er de konkurrerende båtene så mye større og krever flere mannskaper enn tidiger. Vårt mål er derför en hygglig økning av antallet båter og en betydelig økning i antall seilere.

Som ifjor seiles årets utgave av  Eurocard Gotland Runt på fem baner, Bane Alfa 567 nm, Bane Bravo 446 nm, bane Charlie 361 nm og bane Delta 30 nm. Bane Classic Yacht Baltic Race på 177 nm  seiles av de klassiske båtene som ikke runder Gotland, men isteden snur  ved Salvorev, nord for Gotland.

Årets regatta seiles i ni ulike samlingsklasser, ORC International, ORC Club, Grand Open, IRC, LYS, Swanklassen, Multihull 30 og 60 samt Classic Yachts. Dessuten seiles European Gotland Runt i et antall entypsklasser om minst ti båter i hver klasse melder seg.

Powered by Labrador CMS