Årets første VM medalje til Ina Berentsen Kullmann

Med minimal trening i jollen har Ina som er på et lengre treningsopphold i New Zealand har seilt inn til sølvmedalje i VM for Splash jollene

Publisert

Bildet over viser Ina på kryss i Splash. Foto Roger Matthews

Etter gull i Nordisk mesterskap i Europajolle i sommer, har Ina gått over til den Olympiske klassen Laser Radial. Når muligheten for et lengere treningsopphold i New Zealand dukket opp, pakket hun bagen og har siden begynnelsen av desember trent under optimale forhold i Auckland. Først den siste konkurransedagen klatret hun på pallen.

Ina ble invitert til å seile VM i Splash, en globalt populær båtklasse som minner litt om Laseren. Nå kan hun krone treningsoppholdet med en sølvmedalje fra VM! Med 74 båter på startlinjen har Ina virkelig seilt godt! Dette er kjempemoro og viser hva som bor i Ina!

Splash ligner på laseren, men føles i følge Ina som en E-jolle, bortsett fra i bølgene. Båten har også veldig få trimmuligheter, noe som gjør det vanskelig for jentene å hevde seg blant gutta i den vinden som var  i Auckland. I Splash seiler gutter og jenter i samme start, i VM også. Ben Lutze fra NZL som kom på 3. pl veier 83 kg, og seiler egentlig standard.

13 regattaer på fem dager, de fleste i mye vind var krevende. Utrolig å ha et mesterskap med minimal venting på vinden. Arrangementet var veldig profesjonelt utført i solgangs- og fralandsvind mellom 5 og 25 knop. I de fleste  seilasene blåste det mer enn 15 knop.

Ina er for tiden i New Zealand  for å seile mye. Treningsoppholdet avsluttes med New Zealands Nationals i Laser i slutten av januar i Timaru på Sørøya og Sail Auckland i begynnelsen av februar, to store regattaer langt i syd.

----

Powered by Labrador CMS