Årets siste i Bodø

Etter flere dagers uvær sørget værgudene for tilnærmet optimale forhold under romjusseilasen «Sjyvotten» tredje juledag.

Publisert

Det finnes nok enkelte som ikke anser ti sekundermeters vest/nordvestlig vind i regn,  snøfokk og manglende dagslys som optimale forhold for regattaseiling. Men etter en juleuke med vekselsvis full storm, kansellerte ferjeavganger, haglebyger, og flere lynnedslag i Bodø- og Salten regionen var gårsdagens regattaforhold som silkeføre å regne.

For å avvikle regattaen mens det ennå var dagslys gikk starten fra havnebassenget i Bodø kl 11.30.  Selv om vinden var nokså moderat de første minuttene, viste målerne liten kuling ved runding Langdragan.

Videre fortsatte seilasen rundt Røssøya, så innover til den grønne staken ved Langstranda, før Siriskjær ble rundet om styrbord og båtene seilte rett til mål i moloåpningen ved havnebassenget.

Ikke uventet ledet Sweden Yacht 41 «Lady Theres» med Tor Arne Karlsen an fra start. Det var likevel Bavarian «Spleis» som trakk det lengste strået og stakk av med seieren med over ett minutts margin.

De to skipperne om bord i «Spleis» hadde det for øvrig svært travelt ettersom skipper og sogneprest Bernt Aanonsen skulle holde en vielse kort tid etter estimert målgang.

Undertegnende hadde gleden av å være med Olav Taraldsen i hans Linjett 33 «Springer». Tilsammen stilte fire båter til start.  Dette er  færre enn ved tidligere år, da det har vært med opptil 12 båter i romjulsseilasen.

– Det dårlige været de siste dagene har nok psyket ut en del folk fra å stille,  mente regattaleder Kenneth Lauritzen.

Den første «Sjyvotten» ble arrangert i 1999, og har siden vært en fast romjulstradisjon blant seilerne i Bodø.

Resultater:

1 «Spleis», Bavaria 33, Bernt Aanonsen, korrigert tid: 1,19,20

2 «Lady Theres», Sweden Yacht 41, Tor Arne Karlsen, korrigert tid:  1,20,32

3 «Springer», Linjett 33, Olav Taraldsen, korrigert tid: 1,23,42

4 «Linda», First 305, Jan I Johansen, korrigert tid: 1,23,49

Se flere bilder fra «Sjyvotten» under vår billedspesial:

Powered by Labrador CMS