WÄRTSILA WINDJAMMER RACE

Årets siste solskinnsseilas

Årets siste solskinnsseilas

Wärtsila Windjammer Race tegner til å bli strålende og lett.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke gitt at en regatta i oktober kan varte opp med solskinn og en lett bris, men slik ser det ut til å bli under Stord Seilforenings Wärtsila Windjammer Race kommende helg. 34 båter er til nå påmeldt – arrangørne håper det gode værvarselet vil gjøre at flere finner veien til dem.

Påmeldingen løper ut i kveld, men John Bjordal i Stord Seilforening forteller at de også vil ta imot etteranmeldinger utover på torsdag.

Wärtsila Windjammer Race’ nettside.

TØFT I FJOR. Selv om årets regatta etter alle solemerker blir en lettvindsseilas, minnes han fjorårets regatta. Det var noe ganske annet.

– Da startet vi med 14 m/sek inne på «Vikafle» ved moloen på Leirvik. Det var et fantastisk skue for alle dem som alltid møter opp på molen for å se de 40–50 båtene starte samtidig og legge kursen utover i Sunnhordland-bassenget – før de kommer tilbake noen timer senere. Dette må være en av de mest publikumsvennlige regattaene som arrangeres, da svært mange stordabuer har direkte utsyn mot Vikafle og havnen på Stord der start og målgang er lagt helt inne ved land, sier han.

10 BILDER. Han forteller at de i år vil ha flere alternative rutevalg parat – slik at de kan tilpasse regattalengden til vinden.

– Målet er å få alle i mål i løpet av de seks timene vi har til rådighet før det braker løs med tre retters og premie tdeling på Stord Hotell.

Han forteller at de vil ha en fotograf ute på banen og at ti tilfeldig utvalgte mannskaper vil få bilde av båten sin i stort format overrakt på premieutdelingen. Dette er blitt en tradisjon under Wärtsila Windjammer Race.