Roaas seiler neste etappe i Volvo Ocean Race

Arve Roaas seilte med Knut Frostad i Volvo Ocean Race i 2001-02. Nå gjør han comeback og blir 3. nordmann på E3.

Publisert

 - Det blir tre nordmenn om bord på den nordiske båten Ericsson 3 mellom Kina og Brasil. Arve Roaas (47), tidligere mannskap på Knut Frostads djuice, forsterker laget på den krevende etappen.

 

Ericsson 3 er straks klar for å bli sjøsatt i Taiwan igjen etter omfattende reparasjoner. Deretter skal båten fullføre 4. etappe opp til Qingdao, Kina. Neste helg starter Volvo Ocean Race feltet på den femte etappen til Rio de Janeiro, Brasil.

 

Det nordiske Ericsson Racing Team har tatt med seg et ytterligere par veldig erfarne jorden rundt seilere på den neste etappen som er på rekordlange 12.300 nautiske mil. De regner med å bruke fem uker og på veien skal de runde det fryktede Kapp Horn.

 

Arve Roaas blir den tredje nordmannen på laget sammen med Aksel Magdahl og Eivind Melleby. Roaas er en respektert og erfaren seiler. Han har seilt Volvo Ocean Race 2001-02 på Knut Frostads djuice, på Fram-laget til HMK Harald, Eivind Astrups Norwegian Steam lag, vært trener for Eivind Mellebys Star satsning mot OL og han har også hevdet seg stort i den norske shorthanded rankingen.

 

-          Det skal bli veldig utfordrende å seile Volvo 70, og jeg er veldig ydmyk i forhold til oppgaven. Jeg ser virkelig frem til å oppleve båten, seile forbi Kapp Horn og komme til Rio, sier Roaas.

 

Han blir bare med på den femte etappen av VOR sammen med svenske Magnus Woxen (37) som også er en erfaren jorden rundt seiler med flere Whitbread og VOR bak seg. De to går inn som en del av mannskapet på denne etappen.

 

Grunnen til mannskapsbyttet er at Magnus Olsson (60) tok steget opp fra vaktkaptein til skipper, og at den andre vaktkapteinen Richard Mason (34) har hatt store ryggsmerter den siste tiden. På den siste etappen var smertene så store at han sov på en egen sakkosekk på dørken. Ryggplagene gjør at han står over denne maraton etappen.

 

Finske Thomas Johanson (39) tar over Masons rolle som vaktkaptein til Rio. Den 5. etappen i Volvo Ocean Race starter 14. februar.

Powered by Labrador CMS