Roger Nilson navigerer for spanjolene

Med 59 årige Roger Nilson har Telefonica laget sikret seg en av de mest erfarne navigatørene i bransjen, men også irske Green DragonTeam har skaffet seg en merittert vaktsjef på laget.

Publisert

Roger  Nilson og Simon Fisher skal navigere hver sin båt i det spanske Telefonica teamet. Roger som er like gammel som Magnus Olsson på Ericsson teamet er en av de mest erfarne navigatørene og har åtte jordomseilinger bak seg, seks av dem i Whitbread/Volvo Ocean Race. Han holder også den gjeldende rekorden jorden rundt non stop med den  franske maxikatamaranen «Orange».

Også irske Green Dragon Team har foretatt spennende forsterkninger på laget, først og fremst ved britiske Neal McDonald som har tre jorden rundt seilasen bak seg, to av dem som skipper, OL og  tre America's Cups. I tillegg ble han verdensmester i International 14 i 1989. McDonald blir vaktsjef sammen med Damian Foxall.

En annen spennende kar på det irske laget er Anthony Merrington har på 17 års akkumulert 120,000 nm i offshore seiling og har deltatt i to Volvo Ocean Race,  i 2001-02 med Team SEB  og i 2004-05 med Pirates of the Carribbean. I tillegg var han med det svenske  America's Cup prosjektet, Victory Challenge, og han har seilt sammen med Neal Mc Donald tidligere.

På Telefonica laget blir også David Vera fra Las Palmas på Gran Canaria. Han er 37 år gammel og har ingen erfaring med jorden rundt seilaser, men han har både OL og America's Cup seiling bak seg. Som mannskap har han både VM tittel og EM sølv i Soling og deltok i klassen i OL i 1996. I tillegg var han med på det vellykte Desafio Espanol prosjektet, hvis båt nådde semifinalen i siste America´s Cup.

De tredje mann som blir med i denne omgang er Laurent Pages, 31 årig baneseiler med erfaring som rormann, taktiker og trimmer. Han blir en av vaktsjefene på Telefonica laget.

Powered by Labrador CMS