Nordenfjeldske Seileruke

Rolig start i Molde

Rolig start i Molde

Dagen startet med vinstille i tåka, men etter hvert kom det nok vind til å sende båtene i Nordenfjeldske Seileruke avgårde. Flere omstarter måtte til i de lette vindene.

Tidlig torsdag morgen var det tåke og litt regn i luften da det begynte å bli liv i båtene i Molde Gjestehavn - det var i tillegg totalt vindstille og det så ut til å bli en rolig dag på fjorden. Da starten gikk kl. 1000 var det kommet litt vind og solen brøt gjennom skydekket en gang i blant. Det så ut til å bli en lang tur de 19 nautiske milene ut til mållinjen ved Finnøya, melder Arild Schei, Trondhjems Seilforening.

Båtene var inndelt i fire LYS-klasser og alle båtene kunne følges "live" på Seilmagasinet via trackingbokser plassert i båtene. Etter flere "re-starter" hvor alle båtene ble samlet i et område på grunn av lite vind kan det tyde på at båtene med lavt LYS-tall har gjort det bra i dag.

De fleste båtene kom i mål før klokken fem. Vinden hadde da forvunnet totalt og klokken 1800 var det strålende sol og varmt og godt i havna på Finnøya. Resultatene finner du på hjemmesidene til Nordenfjeldske Seileruke.

Fredag er det en ny langdistanse tilbake til Molde.