Årsmøtet vedtok OL klassene for 2016

ISAF Council der nordmannen Stig Hvide Smith representerer Norge, Sverige og Danmark bekreftet events komiteens instilling til nye OL klasser, men først ved halvårsmøtet i 2011 blir beslutningen endelig.

Publisert

ISAF Council skjønte nok alvoret da de i helgen, som en av de siste postene på programmet under seilerunionens årsmøte i Athen, uten særlig debatt støttet instillingen til Events-komiteen på OL klasser fot regatten i Rio i 2016.

Senere skal ISAF ta stiling til selve formatet i regattaen og man vil da trolig videreutvikle vektleggingen på de avsluttende seilaser.

Medaljefinalen med ti båter med dobbelt poengberegning var et skritt på veien mot en spissere avslutning av regattaen. Nå vil ISAF gå et skritt videre.

Etter eventskomiteens instilling og councils votering blir klassene i 2016 trolig som følger

Brett eller kite, herrer - fastsettelse av utstyr senere

Brett eller kite, damer - fastsettelse av utstyr senere

Enmannsjolle herre - Laser

Enmannsjolle damer - Laser radial

Enmannsjolle tungvekt herre - Finn

Skiff herrer - 49er

Skiff damer - fastsettelse av utstyr senere

Kjølbåt damer - Elliott 6m

Mixed flerskrog - fastsettelse av utstyr senere

Mixed tomannsjolle (spinnaker) - 470

Se ISAFs Olympic Commissions Report her

ISAF Council besluttet også å frata internasjonal status til klassene 11 MOD og X-99 som ikke lenger tilfredsstiller kravene om utbredelse. Et forslag om å tillate assistanse til å plukke opp manskap fra vannet og sette det ombord i båten igjen før innkomst ble vedtatt med forbehold av godkjennelse av Racing Rules Committee.