Rune Aasberg slet seg til over all-seier
Rune Aasberg slet seg til over all-seier

Rune Aasberg slet seg til over all-seier

En seier i Zhik Skjæløy OneStar kommer ikke helt av seg selv.

Publisert

I klassen for båter uten spinnaker var de to Expressene som deltok uslåelige, og Jan Roar Pedersen fra Sarpsborg var aller best.

Komplett resultatliste.

FLOTTE FORHOLD. Zhik Skjæløy OneStar ble velsignet med en mild, nordlig bris som stod gjennom hele seilasen. Det ga flotte forhold.

– Vi har egentlig hatt slike forhold de re siste årene, og skal jeg tolke de tilbakemeldingene jeg har fått, er seilerne strålende fornøyde, Det er tommelen opp over hele fjøla, sier Simen Løvgren, som er primus motor for regattaen for tredje år på rad, men som til neste år «truer med» at han gjerne vil seile selv.

KREVENDE. Selv om forholdene var optimale med 4–6 m/sek, er det krevende å håndtere båter 30–40–45 fot. Ikke minst i manøvre som jibber og rundinger, men det er imponerende å se hvor gode mange av seilerne er blitt. Men det koster. Svetten stod i pannen på flere av seilerne når spinnakeren skulle berges og båten legges opp på kryss ved runding av Mefjordboen rett nord for Torbjørnskjær fyr.

TRYGGE RAMMER. Det var også mange debutanter innen soloseilas i årets regatta.

– Omtrent halvparten av deltagerne var nye, og mange hadde ikke seilt regatta alene tidligere. Det hyggelige er at mange synes regattaen foregår innenfor trygge og gode rammer, sier Løvgren, som ikke ser noen grunn til at ikke Zhik Skjæløy OneStar neste år vil telle over 100 seilere.

IMPONERT. Og Løvgren var som mange andre imponert over Rune Aasberg, som Løvgren har tilbragt mange en time sammen med om bord i SOLO:

– Jeg er imponert over hvordan Rune seiler den båten nå. Han seiler fort og er blitt utrolig solid i alt han gjør, sier Løvgren om over all-vinneren.