Sailplanner for Færder’n

Utviklerne av weather routing programmet har laget egne prognoser for Færdern.

Publisert

Sailplanner har nå høyoppløselig værinformasjon for Oslofjorden. Oppløsningen er på 4 km. Også kartet på området har fått bedre oppløsning. Værprognosene går foreløpig kun frem til starten i morgen, så ruteoptimaliseringen må vi kjøre i morgen.

Imponerte eksperter

Seilas hadde besøk av navigatøren på Volvo Ocean Race båten «Ericsson» Aksel Magdahl. Han bruker «Weather routing» daglig. Om bord i «Ericsson». Bruker de flere programmer for ulike informasjon. For «Weather routing» bruker de Expedition, men Magdahl har også Deckman installert. Han forteller at han har mest erfaring med Deckman fra tidligere. De bruker også programmet Fugwi om bord, dette for å analysere forskjellige værmodeller. Aksel forteller at dette programmet er svært rimelig.

    Magdahl var imponert over Sailplanner, men mener at det er begrenset nytte av et slikt program under en seilas som Færder’n. Nytten er mye større i åpne farvann over lengre Seilaser. Han forteller også at et nøyaktig polardiagram ikke er så viktig. Værmodellene er for lite presise.

    Magdahl forteller at «Ericsson» seiler så raskt at strømberegninger blir minder viktig. Strømprognoser er også lite pålitelige.

    Claes Olivecrona i Sailplanner forteler også at navigatør Roger Nilson som er engasjert av det spanske Volvo Ocean Race prosjektet også er fan av systemet.

Powered by Labrador CMS