Salter navigerer for Grael

Jules Salter, en kjent britisk navigatør med Volvo og America´s Cup bakgrunn skal navigere Ericssons internasjonale team i Volvo Ocean Race

Publisert

Med Jules Salter på plass er nå lederkabalen gått opp for det svenske prosjektet som foreløpig ikke har svenske seilere ombord. Torben Grael fra Brasil ble for kort tid siden utpekt til skipper mens vaktsjefene Stu Bannatyne og Brad Jackson  begge har vært med siden begynnelsen av prosjektet.

- Jeg har ikke seilt med disse karene før, sier Salter, - men Ericsson virker som et bra team som er vel organisert. Torben Grael er en av verdfens beste seilere og jeg er imponert over hans prestasjon i det forrige racet. Jeg vil mye heller seile med enn mot ham.

- Akkurat nå er Jules og jeg i ferd med å bli kjent med hverandre, sier Torben Grael. - Vi deler hus her i Lanzarote. Jeg vet at han gjorde en bra jobb i det forrige racet og han han en bra trackrecord, sier han.

Jules Salter var navigatør for GBR Challenge i 2003 America's Cup og var ogspå sentral i deres værprogram. Han har dyp teknisk kjennskap til seiling på dette nivået og behersker meteorologi, instrumentsystemer og regatta programvare. Han var navigatør i Volvo Ocean Race 2005-2006 på båten som tok andreplassen «Pirates of the Caribbean», med skipper Paul Cayard.

 

- Jeg har en seilers praktiske tilnærming til meteorologi og strategiske problemer knyttet til det løpet vi skal seile, og jeg vil få ansvar for å holde båtens elektroniske systemer og kommunikasjonssystemene oppe. Jeg er tiltrukket at spenningen rundt Volvo Ocean Race, sier Jules Salter som inrømmer at å seile i 30 knop i totalt mørke både er skremmende og fascinerende.

Powered by Labrador CMS