Samdal satser som aldri før
Samdal satser som aldri før

Samdal satser som aldri før

Oppmuntret av suksessen i Hyeres og full av lærdom etter den stressende medaljefinalen er Elin Samdal tent, men samtidig avslappet og i godt humør før Holland regattaen starter idag

Publisert

- Fokus i Hyeres var slingringsmonn, flyt og avslapphet. Seile i nuet, seile på det jeg hadde der og da og slippe meg løs, sier Elin Samdal i et nyhetsbrev. - Det funket! Jeg så mulighetene i et hvert skift og trykk, jobbet meg raskere og raskere rundt banen. Alt virket enkelt, akkurat som i en lokal regatta hjemme på Hankø. Jeg seilte intuitivt og hadde flyten. Fra jeg første dagen tok min første enkelt seier begynte den gode sirkelen å snurre. Jeg ledet regattaen i 4 dager, for så å oppleve presset til de grader de to siste dagene, fortsetter hun.

- Angripsmodusen som hadde påvirket meg til flott seiling tidligere i uka beveget seg over i forsvarsposisjon, det siste stedet du vil være skal du seile riktig. Jeg ledet helt frem til Medal Race, hvor alt skulle avgjøres, men klarte dessverre aldri å nullstille, forsvarsmekanismen ble for sterkt. Under Medal racet gjorde jeg dumme, rare feil og siste lensen falt jeg fra sølv totalt til 5. plass. Dommeren lå rett i hekken min hele veien, og jeg låste meg fullstendig. All flyt jeg vanligvis bruker å ha på lens i de forholdene var som blåst vekk. Det var mye følelser før og etter start, men alt i alt lærte jeg utrolig mye og jeg var kjempe fornøyd med store deler av World cupen. Respekt har jeg fått, det liker vi! Neste gang jeg leder før Medal Race stiller jeg mye sterkere mentalt.

Elin Samdal kom like etter jul inn på Olympiatoppens kvinneprosjekt, et prosjekt som skal føre til flere medaljer i VM og OL for norske kvinner frem mot 2012. Her får hun møte jenter som Wigene, Solheim, Jakobsen, Sagen, etc. og det skal det utveksles erfaringer og tanker om hvordan utøverne raskest mulig kan få ut maks potensial.

Prosjektet tar inn to jenter fra hver idrett, Frank Kirkeland er med som trener i prosjektet, og  blir fulgt opp av Michael Jolt som er ansvarlig for alle tekniske idretter på OLT. Dette er også mye i tråd med samarbeidet Jorunn Horgen, Frank Kirkeland og amdal har hatt i vinter.

- Vi håper å fortsette videre, men er avhengig av økonomisk støtte. Ingen tvil om at vi har fått i gang viktige prosesser mentalt, som er en avgjørende faktor for å lykkes i Beijing. Krysser fingrene for at pengene strekker til, for dette er noe jeg ønsker å fortsette med, sier Elin Samdal

Powered by Labrador CMS