Groupama har valgt et ekstremt sydlig spor
Groupama har valgt et ekstremt sydlig spor

Sanya har slått seg nordover

Aksel Magdahl har tatt et strategisk valg som kan være vinn eller forsvinn for «Team Sanya»

Publisert

Mens «Groupama» har valgt et ekstremt sydlig kursvalg med mer enn 200 nm lateral spredning, har « Sanya» nå slått seg nordover og er i ferd med å overta den nordligste posisjonen som »Telefonica» lenge hadde. 

tRegn og usikkerhet om kursvalg har gjort det siste døgnet ekstremt frustreremde for seilere. - Dette er den værste seilingen jeg har opplevd noen gahg, sier Puma-skipperen Ken read. Seilrne hadde på dette stadiet i etappen å oppleve rask seilas i passatvind, men slik er det ikke og vekslende og uforutsigbare forhold har preget de siste døgns seilas.

Abu Dhabi Ocean Racing bowman Justin Slattery summerte opp følelsene for de fleste seilerne nå: - Jeg har aldri seilt en mer frustrerende kappseilas i mitt liv, sier han. - Vægudene kan kort og godt ikke bestemme seg.  Vindkantringer på 100 grader og kast opp til 18 knop når båtene næhyppige trykkendringer fra 0 til 18 knop.

Team Sanyas vaktsjef Richard Mason forklarer at hver gang de seiler inn i en frint, kommer regnet og vinden forsvinner. Dette gjentar seg hele tiden. - Vi har hatt de samme forholdene mer eller mindre helt siden vi forlot Cape Town, sier han.

Nå gjelder det å være den første til å trenge gjennom barrieren. Ingen har erfaringer å basere seg på for denne type seiling, og det er trolig derfor vi ser en eksrtem spredning nord-sør med «Groupama» lengst i sør og «Sanya» nå i ferd med å ta den nordligste posisjonen.

«Camper» leder nå foran «Puma», «Sanya» med «AbuDhabi», «Telefonica» og «Groupama» på de neste plassene.