Satser på Ericsson som vinner
Satser på Ericsson som vinner

Satser på Ericsson som vinner

Blant de seks båtene som i dag er klare for Volvo Ocean Race 2008-09 satser Knut Frostad på at det blir den internasjonale Ericsson laget. Men Puma og spanske movistar ligger rett bak.

Publisert

Det var under et fullsatt foredrag på Dronningen mandag kveld at Knut Frostad tok for seg det neste Volvo Ocean Race. Han var på plass sammen med sin venn Thomas Coville, franskmannen som går for å slå Ellen MacArthurs solo jorden rundt rekord. Coville går i stand by modus for rekordforsøket i løpet av to uker.

NYE MULIGHETER. Både han og Coville la vekt på at den nye ruten i Volvo Ocean Race nærmest gjør det til en helt ny regatta for seilerne. Nå skal de innom Midtøsten, India og Kina på sin vei jorden rundt og det betyr helt nye utfordringer.

- Den nye ruten gjør dette til en navigatør race i stede for et speed race gjennom kjente farvann som det har vært de siste årene. Vi kan regne med å se langt mer aggresive veivalg når de står i fare for å seile inn i områder som kan være vindløse i uker i strekk, forteller Knut Frostad.

Han tok også for seg strømforholdene opp østkysten av Afrika. Det er et av de mest fryktede områdene for seilere på grunn av den sterke sydgående strømmen. Det trenger bare blåse 20-25 knop fra syd for at det bygger seg opp krappe 15 meters bølger i det farvannet.

PIRATER. I tillegg ligger tre av verdens mest piratbefengte områder på etappen fra Cape Town til Midtøsten (sannsynligvis Dubai).

- Det skal bli spennende å se hvordan Volvo takler dette, sier Knut.

I tillegg til dette kan seilerne regne med minusgrader når de skal til Kina i februar.

Frostad hadde vurdert de seks båtene som til nå er påmeldt og det internasjonale laget til Ericsson Racing Team endte på topp som potensiell favoritt. Men Puma, ledet av Ken Read, og movistar, ledet av Bouwe Bekking, lå rett bak.