Schumann klar for tysk America's Cup team
Schumann klar for tysk America's Cup team

Schumann klar for tysk America's Cup team

Med Jochen Schumann har tyskerne fått er erfaren America´s Cup leder for laget.

Publisert

Jochen Schümann kommer fra en ledende posisjon på det sveitsiste Alinghi teamet og med Karol Jablonski i skipperrollen har tyskerne fått på plass et seriøst lederteam som allerede har slått bra an hos sponsorene. Her deltar blant annet United Internet, Audi og et datterselskap til Porsche AG som vil sikre tilstrekkelig kapital til prosjektet som også nylig har handlet båt. Med kjøpet av SUI 91 har tyskerne sikret seg en av de beste Version 5 båtene og et godt utgangspunkt for trening. Laget er allerede igang oig kan dermed sikre seg verdifull tid på vannet for neste America's Cup som går allerede i 2009.

En achilleshæl for laget sist gang var designsiden det kombinasjonen av Axel Mohnhaupt og designfirmat judel/vrolijk ikke greide å få frem en konkurransedyktig båt. Hvem som har representert tyskerne i designgruppen som har hatt sitt første møte, vet vi ikke.

For Schumann har en drøm gått i oppfyllelse når han nå får seile med et lag fra hans eget hjemland. Det er heller  ingen hemmelighet at forholden mellom Schumann og sveitseren Bertarelli etter hvert ble temmelig tynnslitt og Schumann forlot Alinghi-teamet før han hadde signert avtale med tyskerne.

Powered by Labrador CMS