Se America’s Cup fra Göteborg

Kl 13.00 går starten i morgen og søndag.

Publisert Sist oppdatert

America’s Cup har kommet til Sverige. Der vil seks lag kjempe om æren, men også poeng som vil gi bonus for finaleseilasen på Bermuda i 2017. Seilingen foregår i bassenget utenfor Långedrag på sørsiden av utløpet fra byen. Det blir trangt, og feilmanøvrering kan føre til seiling i steinene.

Det blir mest vind i morgen so starter med bris. Søndag viser prognosene lett vind.

Må betale

America’s Cup har solgt rettighetene til å sende TV til mange land, men ikke til Norge. Men du trenger ikke TV for å se «Live» sendingen. Den kan du se på nettbrett eller mobil etter å ha lastet ned en app. Appen er gratis, men du må betale 79 kroner for å få fullt innhold. Appen gir oss seere i Norge full tilgang, noe svenskene ikke får. I Sverige sendes regattaen på TV4 Play som også er en betalingskanal.

Du finner appen her. Det er versjoner for iOS og Android.

Dårlig oppkjøring

Hjemmehåpet «Artemis Racing» fikk en dårlig start i England for en måned siden. De ble sist av de seks lagene. Dette var noe overraskende, da «Artemis Racing» har mye erfaring, og deltok i forrige runde. «Artemis Racing» var heller ikke heldig i dag. Båten gikk rundt tidligere i dag og fikk skadet vingen, og droppet treningsracet som gikk i sterk vind.

– Vi satte baugen ned i vannet, og bare satt der til båten rullet rundt. Det gikk langsomt, og ingen ble skadet. Dessverre fikk vi en skade i vingen, men får det reparert til i morgen, forteller skipper Nathan Outteridge på Artemis.

Favoritter best i dag

Det engelske laget Land Rover BARer favoritter. De vant også første runde i England. Der seilte også Emirates Team New Zealand sterk med seier i siste seilas, men bare ett poeng foran Oracle Team USA. Oracle og Land Rover BAR vant hvert sitt hit i dagens oppvarmingsrace. Artemis og Team New Zealand valgte å stå over.

Første seilas starter kl 13.00 begge dager, og det seiles bare to seilaser hver dag.