Seier og 2. plass i Holland igår

Norske seilere avsluttet gårsdagens seilaser med topplasseringer. Dermed kjennes lukten av pallplasseringer for nordmennene i Medemblik

Publisert

Best av de norsker lagene ligger Ynbgoingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed som med seier i gårsdagens siste seilas klatretr til 2. plass sammenlagt. Leder gjør hjemmefavoritten Many Mulder med 15 p. foran tyske Ulrike Schuemann som har samme poengsum som den norske båten. Russland ligger tre poeng bak Siren & Co, Storbritannia seks poeng og Hellas syv poeng bak nordmennene.

Også brettseileren Jannike Stålstrøm har grunn til å smile etter gårdagens seilaser der hun avsluttet med en flott 2. plass. Nå ligger hun på 7. plass i feltet med kort vei oppover på listene der det stort sett bare er kjente navn.

Alle OL favorittene er på plass i Starklassen som nå ledes av sveitserne Marazzi og de Maria. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er nå på 8. plass etter 10. og 6. plass igår. De har syv poeng frem til svenskene Frederik Lööf og Anders Ekström.

I det store Laserfeltet med 115 båter imponerer igjen Kristian Ruth som med plasseringene 6, 12  og 8 igår ligger på 9. plass. Konkurrenten i kampen om OL plassen Stian Tuv måtte trekke med seg en OCS og ligger på 28. plass, mens den unge og lovende Mathis Mollatt avsluttet gårsdagens seilaser med en sterk 2. plass i sin gruppe og ligger nå på 43. plass.

Blant jentene er det nå Elin Samdal som viste sine unge utfordrere hvor skapet skal stå og med 12, 12 og 6 igår ligger hun på 17 plass og har dermed satt unge Anette Melsom Myhre og Cathrine Gjerpen ettertrykkelig på plass, i hvert fall når det gjelder OL uttak. Anette er 52 og Cathrine 66 i det 71 båter store feltet. Det lukter det ikke OL av, og de to jentene må belage seg på å satse mot 2012 om de har OL ambisjoner. Samdal har kort vei opp på listene og bare syv poeng skiller fra topp ti og medaljefinale.

Igjen buttet det litt mot for 49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim som etter gårsdagens seilaser falt ned til 21 plass etter å ha ligget 15 etter første dag. 23, 16 og 24 var gårsdagens uttelling og eneste trøst for nordmennen må være at OL medaljørene fra ESP og UKR også sliter under de vanskelige forholdene i Medemblik. 12. og 14. plass er plasseringene til gull og bronsevinnerne fra Athen i feltet som ledes klart av de italienske Sibello-brødrene.

Powered by Labrador CMS