Seiler savnet i Baltic Sprint Cup

På etappen fra Rønne på Bornholm til Västervik i Sverige falt den kvinnelig skipperen på tyske «DHH Cross Match» overbord. Store hjelpestyrker har vært på let, men så langt uten resultat

Publisert

Det var igår, på Baltic Sprint Cups andre etappe at Sabine Juettner-Storp fal ovwerbord fra båten hun var skipper på, en X-40. Hjelp ble umiddelbart kalt opp og koordineres av det danske SAR rescue centre. Et svensk helikopter og 15 konlurrerende båter deltok i operasjonen som var uten resultat da mørket falt på igår.

Etappen til Västervik startet igår ettermiddag i frisk vest syd-vest med moderat sjø fra en halv til en meter høye bølger. Juettner-Storp var skipper på en båt med ren kvinnebesetning fra Deutscher Hochseesportverband Hansa (DHH) fra Gluecksburg. Kvinnen som er 54 år gammel er kjent sin ro og mange års erfaring som seiler. Hin har tidligere krysset Atlanterhavet, og dette var hennes andre Baltic Sprint Cup.

Denne etappen som er den andre av fem er nå avlyst. Årets Baltic Sprint Cup er det femte i rekken. Regattaen startet 18. juli i Warnemünde og går over 930 nm med stopp i Latvia og Polen. Den skal etter planen avsluttes i Travemünde 31. juli. Av de 33 båtene i regattaen er 30 tyske.

Powered by Labrador CMS