Seiler videre

Ikke før har blekket tørket på underskriftene i akkordavtalen som hindret konkurs i Xpo Group før Rune Nilsson er igang med planene om en ny bedriftsserie i seiling.

Publisert

Inntil lørdag formiddag kunne man på nettstedet seilcup.com lese om Rune Nilssons planer om å etablere en ny bedriftsserie i seiling etter mønster av DN Cup som nå er opphørt. Konfrontert med at denne siden inneholdt en serie misvisende opplysninger valgte imidlertid Nilsson å trekke denne fra publikasjon.

- Det er riktig at jeg nå sonderer mulighetene for en ny business cup, sier Nilsson til Seilas og mener det er liv laga for en slik regatta til tross for de bedrøvelige økonomiske resultatene sist han forsøkte seg. Akkumulerte underskudd i Xpo Group nådde svimlende 10 millioner kroner før man var tvunget til å sette en stopper for videre drift.

- Gitt den historie vi har trenger jeg å gjøre noen sonderinger før vi trykker på startknappen igjen, sier Nilsson. Nå er han i diskusjoner med mulige sponsorer, båteiere og andre samarbeidspartnere og han håper det vil være klart i løpet av måneden om han kan gå igang på nytt.

Håkon Jahr i Jahr Gruppen som nå er eiere av Xpo Group sier til Seilas at det ikke finnes noen avtale som hindrer Nilsson i fortsatt å bruke Xpo navnet, men etter det Seilas kjenner til vil den nye seilcupen bli drevet av First Class Yachting, et selskap som allerede er etablert og der Nilsson er daglig leder.

- Det er mange ting som skal på plass, sier Rune Nilsson som heller ikke vet hvor basen for en ny business cup kommer til å ligge.

Powered by Labrador CMS