Seilerverden i flerskrogsmodus

Interessen for flerskrogsbåter sprer seg som ild i tørt gress. Nå ser også den nye MOD 70 klassen ut til å ta av.

Publisert

Ikke mindre enn ni flerskrogsbåter over 80 fot deltar i Route du Rhum, America´s Cup skal gå i 72 fots trimaraner, det bygges nye ORMA 60 trimaraner i Frankrike og nå har nok en fransk stjerneseiler medt seg på i Multi One Design sirkuset.

Det var mange som var skeptiske da Marco Simeoni og Franck David for et drøyt år siden lanserte entypeklassen Multi One Design 70, en 70 fots trimaran for Europa- og verden rundt regattaer. Prosjektet søkte forankring i en sterk miljøprofil, men likevel har det tatt tid før man med sikkerhet kunne fastslå at det ville bli noe av det nye prosjektet.

Gjennombruddet kom tidligere i år da Frankrikes seilerikon nummer en, Michel Desjoyeaux fikk med seg sponsoren sin, eiendomsmeglerkjeden Foncia til å satse på prosjektet. Fra før hadde Stève Ravussin meldt seg på med prosjektets egen båt. Nå er også Gitana Team med Yann Guichard på plass og det samme er Roland Jourdain som etter mer enn ti år i Open 60 klassen nå går tilbake til flerskrogsseiling. Hans sponsor er igjen Veolia Environnement som legger prosjektet inn under sitt «Sport in favor of the planet» programmet.

Samtidig ser det nå ut til at Mark Turners OC Group skal drive klassens regattaprogram i Europa og at en avtale er nært forestående. Dermed er MOD 70 klassen i de beste hender og vel på vei.

Powered by Labrador CMS