LIVLØS AP: Å kjøre et halvt døgn for å møte en livløs AP-stander, er kjedelig.
LIVLØS AP: Å kjøre et halvt døgn for å møte en livløs AP-stander, er kjedelig.

Seiling er dødskjedelig

Vi har kjørt hele kvelden og halve natten for å seile regatta. Neste dag henger AP-en livløs langs flaggstangen.

Publisert

Kanskje jeg skal bruke tiden til å lære Kappseilingsreglenes Appendiks H, den om veiing av klær og utstyr? Eller pugge definisjonene på DNC, DNS, OCS, ZFP, RDG og de andre hundre TBF-ene for poengberegning? Jeg sliter i grunnen med å huske flaggene også.

Det å kommunisere med flagg er litt middelaldersk, synes jeg. Vi kunne like gjerne brukt røyksignaler – eller bongotrommer kanskje. En kjedelig dag blir det uansett.

Kun samme organisasjonsnummer?

Tilbake i Haugesund gjelder det å hive seg rundt for å rekke styremøtet. Klarer vi å gjøre det unna på bare tre timer denne gangen? Skal vi prioritere oppgradering av bryggeanlegget eller ny RIB til jollegruppen? Partene står langt fra hverandre.

Tenk om vi kunne dra i noenlunde samme retning, i alle fall vi som er tillitsvalgte. Særlig. Noen ganger får jeg følelsen av at vi er en marina og et idrettslag som deler organisasjonsnummer og klubbhus, men lite annet. Utrolig kjedelig.

Heldigvis har sommeren så langt vært velsignet med strålende vær. Det hjelper litt på humøret.

En liten, godt balansert båt

Vi har høyt aktivitetsnivå i jollegruppen, og turseilerne kjenner hver havn langs kysten. Til og med undertegnede fikk den tilårskomne kjølbåten ut av fortøyningene denne helgen. Det er så lenge siden sist at jeg nesten hadde glemt hvor fint det er å krysse utover fjorden i den lille, godt balanserte båten.

Tipsene jeg leste i boken til Magne Klann og Øyvind Bordal fungerte faktisk. Haugesund Race Weekend hadde vært i boks om vi bare hatt nye karbon regattaseil. Praten gikk lett om bord, vi hadde det ikke det travelt.

Ble aldri helt Robby Naish

Denne båten og slike turer var starten på medlemskapet mitt i foreningen. Vi ankrer i le mellom holmer og skjær. Grillen og badebuksen kommer frem. Hvorfor drar vi ikke ut hit oftere, egentlig?

Nå ser jeg frem til å prøve seilbrettet jeg kjøpte i går. Jeg har nemlig seilt brett før.

Det føles som det var i går, men gjennomført pastellfarget brett og rigg hinter om at det er en stund siden storhetstiden. Det ble aldri helt Robby Naish den gangen.

Det var bare utstyret sin feil, det er jeg rimelig sikker på. Umulig å seile skikkelig med de greiene der. Med det nye brettet kommer alt til å gå mye enklere, det har jeg sett på YouTube. Men det blir en stund til jeg får bevist denne teorien, for Windfinder melder om vindtørke de neste fjorten dagene.

Aldrende selvbedragere

For å være helt ærlig synes jeg ikke at seiling er dødskjedelig hele tiden, bare en sjelden gang i blant. Mesteparten av tiden elsker jeg denne sære aktiviteten som passer like godt for teorinerder med interesse for middelalderen som for aldrende selvbedragere.