Seiling for publikum

Gårsdagens artikkel om OL klassene skapte leserinteresse på seilas.no. At seiling også er publikumssport viser dagens videosnutt fra Sydney.

Publisert

De spektakulære 18 foterne har et stort publikum i Sydney der regattaene får stor oppmerksomhet i media og hvor også publikum kan vedde på sine favoritter. Denne filmen viser den avgjørende seilasen i JJ Giltinan Trophy der vinnerbåten følges mot mål akkompagnert av dyktige kommentatorer:

Også 49er klassen gearer seg nå også for et større publikum. I helgen skal klassen gjennomføre den andre testregattaen "Theatre Style" i Perth, Australia. Hensikten er å skape en god sportslig regatta lett ttilgjengelig for presse og publikum, og ikke minst, der vinneren av regattaen blir den som vinner den siste seilasen.

Med seilaser på 8-10 minutter over en bane med begrenset bredde, avgrenset av sperringer skal man i løpet av to timer kåre to finalister som skal møtes i matchseiliing for å utpeke den endelige vinneren.

Den første testen ble holdt i Weymouth, England i september. Følg med på Facebook:

Samtidig ble det igår annonsert at 49er klassen har inngått et strategisk partnerskap fra 2011 med Extreme Sailing Series, den vellykte regattaserien for Extreme 40 katamaraner, arrangert av OC Group/Third Pole i Cowes. Dette er et annet eksempel på at gitt det rette format og den rette båttype, kan seiling være svært publikumsvennlig.

Les mer her