Seillegende til Figaro

Kristin Songe-Møller vil møte Michel Desjoyeaux på regattabanen. Han er den eneste som har vunnet Vendee Globe to ganger.

Publisert

Michel Desjoyeaux er kanskje den mest suksessfulle seileren i verden i det siste ti-året. Han blir kaldt professoren, og har ikke bare vunnet selv. Han har også coachet andre til seier. I sommer returnerer han til klassen som ble hans springbrett til profesjonell seiling. Der vil han møte Kristin Songe-Møller som rett før Påske brakk masten i Atlanterhavs racet, Transat Bretagne-Martinique. Kristin kom seg til Portugal for nødrigg, der hun nå venter på å bli transportert på landeveien tilbake til Frankrike.

Superseiler

Michel Desjoyeaux kan ta æren for fire seiere i Vendee Globe. Han vant i 2001, og fire år etter var han med å hjelpe Vincent Riou. Da seilte franskmannen selv trimaranen Geant. 2009 var han tilbake i IMOCA-klassen og vant Vende Globe med en Farr konstruksjon. Francois Gabart har vært læregutt hos Desjoyeaux, og disse seilet Barcelona World Race sammen i 2011. Macif, som Gabart vant årets Vendee Globe med var en videreutvikling av båten til Desjoyeaux.

Solitaire du Figaro

Michel Desjoyeaux skal seile Solitaire du Figaro, soloseilasen som han har vunnet en rekke ganger på 90-tallet. Solitaire du Figaro begynner 2. Juni, og om Kristin har fått ny mast, så vil hun da møte proffseileren på startstreken. Kristin deltok i Solitaire du Figaro i fjor. I Solitaire du Figaro seiler alle helt like båter, den 32-fots lange Figaro II.