SEILmagasin TV: Katamaran for turseiling

Her er SEILmagasinets TV-sending med levende innhold fra årets andre utgave av SEILmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

Denne sendingen er på 44 minutter, og har ti innslag.

Bunnstofftest

Våren 2022 la vi to typer hardt bunnstoff på X-362 «Xoco», det ene fra franske Nautix og det andre fra Jotun. Nautix er hva regattaseilere velger, er svindyrt, men ikke i salg i Norge. Jotun Racing koster det halve. Vi filmet alt fra forarbeid, påføring og vekst i lpet av sesongen-

Bunnskrubbtest

Fordelen med hardt bunnstoff er at det kan slipes, slik at friksjonen gjennom vannet reduseres. Ulempen er at effekten reduseres i løpet av sesongen. Vi fikk ikke noe skjell og rur, men mye grønt og brunt på den hvite bunnen. For å vaske den rent testet vi ut ulike skrubber, og lagde en film.

Beste flerskrogsbåt

I forbindelse med Årets Båt i Europa fikk vi seilt mange nye og spennende flerskrogsbåter. Juryen valgte Nautitech 44 Open som vinner, en båt vi seilte fra La Rochelle i september. Dette er et flytende hjem for de syv hav.

For dårlig bygget

YouTube-filmer viser at Lagoon har hatt kvalitetsproblemer på enkelte modeller. Verftet har heldigvis tatt fatt i problemet. Vi har klippet en av mange Youtube-filmer for å illustrere utfordringene.

Langs norskekysten i flyvende katamaran

Magne Klann og Morten Christensen seilte i sommer fra Bergen til Bodø i en 15-fots katamaran. Klann er klippet en film fra en dag det virkelig gikk fort. Historien viser at det er mulig å seile tur på en uvanlige måte.

På langtur på to skrog

Familien Johnsrud har konvertert fra ett til to skrog. De har sagt opp jobber, og solgt hus, og seiler i Middelhavet. Vi vil høre mer fra dem i tiden fremover. De har sendt oss et videoklipp.

Rundt Svalbard på budsjett

Miriam Kristina Mykjåland og Kjell-Harald Myrseth seilte rundt Svalbard i en gammel Maxi 100 sist sommer. Gode forberedelser gjorde turen vellykket. De har laget en kort film.

Bror kjøper bruktbåt

Bror Sonne har sett på en Banner 30, og her kan du se en smakebit av tredje episode i Youtube-serien.

Kong Harald om livet som seiler

SEILmagasinet fik audiens på slottet, og Mikkel Thommessen fikk intervjue Kong Harald. Det blir publisert som en podcast. Her kan du se et utdrag fra samtalen.

Innslag

01:10 Test av hardt bunnstoff

07:35 Test av båtskrubbere

12:20 Test av Nautitech 44 Open

18:10 Lagoon med kvalitetsproblemer

22:35 Magne Klann og Morten Christiansen på foiler langs norskekysten

27:40 Familien Johnsrud på langtur

30:57 Miriam Kristina Mykjåland og Kjell-Harald Myrseth rundt Svalbard i Maxi 100

32:45 Bror kjøper bruktbåt

38:30 Kong Harald om livet som seiler