SEILmagasinet TV nr. 2/2022

LAMMEULL: Rubbing er litt snillere enn vannsliping, men langt grovere enn polering. En kraftig poleringsmaskin og skikkelig lammeullspute er også effektivt. Puten kan jeg snu eller skylle.

Tips til vårpussen

Årets andre TV-sending er spekket med innhold fra SEILmagasinet 2. Å få nytt liv i slitne seilbåter har fått en sentral plass i sendingen.

Publisert Sist oppdatert

Innhold

02:45 Rubbing og polering

06:45 Keramisk Coating

13:45 Refit av seilbåter

24:30 Sommerens regattahøydepunkt

33:15 Elektrisk Maxi Fenix

Vår andre TV-sending i 2022 er på 48 minutter og kan være nyttig for alle med seilbåter som trenger litt omsorg.

SEILmagasinets redaktør har brukt 56 timer på sin X-362 Sport fra 2022 i vinter, og startet vårpussen alt i oktober. Blå gelcoat er en utfordring med en båt av denne alderen, men med effektive hjelpemidler, så ble skroget veldig mye bedre med 8-10 timers hard jobbing.

Keramisk Coating

Vannsliping, rubbing og polering er en metode. Keramisk Coating er et tynt hardt lag som kjøpere av ny bil gjerne får lagt, for å ta bedre vare på lakken. Lakkforsegling, eller Keramisk Coating kan ha noe for seg på sliten gelcoat også. I sendingen snakker vi med Atle Knutsen, redaktør av Båtmagasinet om dette. Han har fått hjelp til å få sin Targa 27 til å se bedre ut.

Refit

En eller annen gang så må båten få en oppgradering og modernisering. En som kan mye om dette er Martin Kamperhaug som skaper gull ut av gråstein med sine eldre regattabåter. Vi har snakket med ham om det han kan tilby.

Sommerens regattaer

Mikkel Thommesen er gjest i studio. Han har samlet sesongens store høydepunkt og kan fortelle litt om hva som skjer fremover.

Elbåten som fungerer

Vi var ute med en Maxi Fenix i høst, en båt som eieren har byttet ut dieselmotoren med en elmotor, og samtidig puttet inn mengder med kilowatt-timer av batterier, nok strøm som gjør at det holder med noen få ladinger i løpet av en sommerferie. Båtens eier, Tor Egil Melgård, forteller om sitt prosjekt.