Seilsportens Hvem-Hva-Hvor
Seilsportens Hvem-Hva-Hvor

Seilsportens Hvem-Hva-Hvor

– Hva heter mannskapet i X-35en som tok sølv i NM? Hvem vant rankingen i IF-båt? Hvem ble nordiske mestre? I neste utgave av SEILmagasinet får du alle svarene.

Publisert

Det er mange vinnere i norsk seilsport, for det er mange klasser å vinne i. Det arrangeres mange mesterskap, rankinger og norgescuper, og enkelte seilere vender tilbake fra mesterskap i utlandet med medalje om halsen. Det er kort og godt vanskelig å holde oversikten og få med seg alt av hva som skjer i norsk seilsport i løpet av en sesong.

Lettere blir det ikke når arrangørene opererer med ufullstendige resultatlister – om de i det hele tatt har en fullstendig resultatliste. På noen lister står det bare båtnavn og seilnummer, atter andre – og dem er det mange av – inneholder kun rormannens navn.

KOMPLETT OVERSIKT. Utgangspunktet er langt fra det beste når SEILmagasinet skal lage sin årlige årsoversikt, en tradisjon vi har hatt helt siden 1970-tallet. Målet er å presentere navn og foreningstilhørighet på alle NM-vinnere – ikke bare på seileren som holdt i pinnen, men også de andre om bord som fortjener oppmerksomhet og ære, vi vil ha med oss de tre beste på alle rankinglister og norgescuper, vi vil bringe en oversikt over norske vinnere av internasjonale medaljer – i det hele tatt: SEILmagasinets mål er å bringe en fullstendig oversikt over hva de beste norske seilerne har prestert.

DETEKTIVARBEID. – Det er blitt litt lettere nå etter at Internett blir brukt av de aller fleste arrangørene, sier sjefsdetektiv i SEILmagasins redaksjon, Merete Baalsrud.

For det å lage denne oversikten er virkelig en detektivjobb:

– Men når opplysningene som fins på Internett er innhentet, gjenstår det en lang. lang liste med spørsmålstegn. Det er da det virkelige detektivarbeidet begynner, og det går mang en telefon til arrangører, klasseklubber og enkeltseilere for å finne frem til navnene på alle som er om bord, forteller hun.

Og finner hun først frem til skipperen og får vedkommende i tale, har det hendt at selv ikke han husker hvem som var mannskap… Ikke lett å lage komplette lister da!

HVEM-HVA-HVOR. SEILmagasinet 2009/9 inneholder den komplette NM-oversikten for året (bortsett fra lag-NM i Europajolle, som ble avviklet lenge etter deadline) og vi bringer en omfattende resultatoversikt for sesongen 2009.

Utgaven kommer i handelen 5. november. Da finner du svaret på hvem som var mannskap i sølvbåten i X-35-NM, hvem som vant rankingen i IF og hvilke norske seilere som ble nordiske mestere i år.

Og så lurer du kanskje på hvilken seilforening som tok flest NM-medaljer i år?