Norsk Seilsportsliga 2016

I TET: Åsgårdstrand har tatt ledelsen i 1. divisjon etter to dagers seiling i seilsportsligaen.
I TET: Åsgårdstrand har tatt ledelsen i 1. divisjon etter to dagers seiling i seilsportsligaen.

Enerne peker seg ut

Førs siste dags seiling leder Åsgårdstrand Seilforening 1. divisjon, mens seilerne fra Moss har vært ubeseiret i 2. divisjon.

Publisert Sist oppdatert

Jørn-Erik Ruud, Erik Holme, Pål Tønnesson og Marie Bordal fra Moss har vært helt utilnærmelige i seilsportsligaens første runde så langt. Seks seilaser har de gjennomført og alle er endt med seier. Det er det eneste laget som har klart det.

Det gir dem tre poengs ledelse i 2. divisjon på Asker Seilforening, foran Grimstad, Sarpsborg og Bærum.

Jørn-Erik Ruud var den aller første i Norge som anskaffet en J/70 – oge erfaringen det har gitt ham og laget får de åpenbart uttelling for i form av sikker og stødig seiling og båthåndtering.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

MOSS: Seilerne fra Moss i typisk posisjon ? klart i tet.
MOSS: Seilerne fra Moss i typisk posisjon ? klart i tet.

Åsgårdstrand i tet

Seilerne fra Arendal som ledet etter første dag, hadde en dårlig dag lørdag og avsluttet dagen med en kollisjon som ga dem fem straffepoeng. Det har satt dem tilbake til 4. plass, et godt stykke bak trioen i tet, som anføres av Åsgårdstrand Seilforening.

Deretter følger Fredrikstad og KNS som ligger to poeng etter Åsgårdstrand. Laget fra Åsgårdstrand består av Jostein Grødem, Karl Otto Book, Maren Magda Book, Karen Kristoffersen, Charlotte Blixhavn Halvorsen og Andrea Haug Rolstad.

Blåste opp

Etter en halv dags venting og noen seilaser i svært lett vind, kom det vind fra syd og satte fart på seilasene. 6–7 m/sek vind får J/70-ene til å plane, og med korte baner gikk det fort for seg. Det var derfor de som mestret båten best og holdt hodet kjøligst som fikk det best til.

Vinden har også gitt andre konsekvenser.

– Fire av seilforbundets fem J/70-er som benyttes i 1. divisjon, er skadet etter å ha vært i kollisjoner. I går holdt det imidlertid å få skadene teipet, sier Jon Amtrup i NSF.

I 2. divisjon har det gått penere for seg og skadene er færre.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BLÅSTE OPP: Vinden bød på sine utfordringer på korte baner.
BLÅSTE OPP: Vinden bød på sine utfordringer på korte baner.

Lakseparty

Førstepremien i 1. divisjon er intet mindre enn hele lagets samlete kroppsvekt i laks. Premien går til foreningen, som dermed får en anledning til å invitere alle seilforeningens medlemmer på et gedigent lakseparty.

Og blir det Åsgårdstrand Seilforening som vinner, blir partyet stort – for laget har benyttet maksimumkvoten på antall deltagere som utgjøre laget ved å ha med seks seilere som bytter på å seile.

Givere av laksen er «Sjømat i Norge» og kampanjen «Laks er viktig for Norge».

Seilsportsligaens 1. runde avsluttes i dag. Varselet lyder på regn, tåke og lite vind…