Norsk Seilsportsliga runde 3 i Stavanger

Seilsportsliga. 1. divisjon seiler fra 12. til 14. august.
Seilsportsliga. 1. divisjon seiler fra 12. til 14. august.

Holder KNS og Åsgårdstrand koken?

KNS og Åsgårdstrand Seilforening ligger likt i toppen av seilsportsligaen etter to runder. En av dem vil trolig være alene i tet etter helgens runde i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

KNS og Åsgårdstrand har til nå skilt seg ut som de to topplagene i seilsportsligaens 1. divisjon. Åsgårdstrand vant foran KNS i den første runden i Oslo. I runde to i Sandefjord ble plassene byttet om. Dermed deler de førsteplassen på ligatabellen etter to runder – tre poeng foran Larvik Seilforening på 3. plass.

Nå – idet 3. runde starter i Stavanger i dag fredag ettermiddag, er det to spenningsmomenter før duellen mellom de to.

Viktig brikke borte

Åsgårdstrand har mistet to viktige brikker på laget sitt i det Karl Otto og Maren Magda Book har stukket til havs på jordomseiling. Laget fra Vestfold-byen har fortsatt Josteim Grødem som lagleder og skipper, og til Stavanger har han med seg Torbjørn Lunde, Karen Kristoffersen, Andrea Haug Rolstad og Emil Book Bratbak.

Det andre spenningsmomentet er hvilket lag KNS stiller med. Kristoffer Spone førte an KNS-laget i de to første rundene, men de har ennå ikke annonsert hvem laget vil bestå av i Stavanger. Sammen med fire andre lag har KNS ennå ikke registrert hvilke deltagere de har på laget sitt.

Se hvem som seiler på hvilke lag

Utfordrerne

Bak de to toppforeningene en gruppe på fem lag dannet seg; Larvik, Ran, Arendals, Trondhjems og Brevik Seilforening. Mellom dem skiller det kun fire poeng.

Brødrene Petter og Bjørn Mørland er med på Arendals lag også i denne runden, og dette laget er på papiret den sterkeste utfordreren til lagene i toppen. Men de lyktes ikke i Sandefjord og måtte se seg slått av hele syv lag. De kan heve seg i denne runden.

Larvik (som heller ikke har annonsert laget sitt), Ran og Trondhjems har alle vært jevne i toppen i begge rundene, mens Brevik mangler rormannen Dag Usterud nå i Stavanger-runden.

Bunnstriden

I bunnen av tabellen kjemper seks lag om å unngå de fire nedrykksplassene:  Stord, Ålesund, Nesodden, Soon, Florø og vertsskapet selv i Stavanger Seilforening.

Du kan følge ligarunden på nettet gjennom hele weekenden.

skjermbilde20160812kl.14.27.06
skjermbilde20160812kl.14.27.06