Norsk Seilsportsliga 2. divisjon

SEIER NR. 2: Risør Seilforening tok sin seier nummer to i Sandefjord.
SEIER NR. 2: Risør Seilforening tok sin seier nummer to i Sandefjord.

Risør Seilforening gjentok bedriften

Nyopprykkede Risør Seilforening vant nok en runde av seilsportsligaen.

Publisert Sist oppdatert

Godt hjulpet av 49er-seilerne Mads og Tomas Mathisen kunne Risør Seilforening innkassere nok en runde-seier da 2. divisjon avholdt sin 2. runde i Sandefjord i helgen. De måtte imidlertid kjempe hardt for seieren, for Bundefjorden Seilforening fulgte dem helt til døra. Avgjørelsen falt i den aller siste seilasen der Risør fikk det avgjørende poenget de måtte ha for å vinne.

– Det var vinn eller forsvinn i det siste racet og det gikk vår vei, sa Morten Røisland til seiling.no etter regattaen, som sammen med Fritz Lundberg utgjorde de resterende to på Risør-laget.

Askøy Seilforening tok 3. plassen, slik de også gjorde i Oslo, da den første runden ble arrangert der.

Leder suverent

Det betyr at Risør Seilforening har tatt en suveren ledelse etter to runder med sine to seire – som nå gir to poeng på tabellen, etter at det internasjonale ligastyret har bestemt at man skal benytte plassiffer som poengsystem på tabellen.

– Opprykk til 1. divisjon er målet nå, uttalte Morten Røisland etter runden.

Askøy Seilforening er nummer to med 6 poeng, mens Ålesunds Seilforening og Bundefjorden Seilforening begge har 10 poeng på delt 3. plass.

Ulik strategi

Risør Seilforening stilte med det samme laget som de hadde i Oslo, mens Morten Aagaard og Mikkel Hessen var de to gjengangerne på laget fra Bundefjorden. I tillegg hadde de med Eivind Melleby, Christian von Trepka og Halgrim Nakken, som ikke seilte i Oslo.

Også Askøy Seilforening stilte med stort sett det samme laget som i Oslo.

En kikk på mannskapslistene forteller om ulik praksis i de forskjellige foreningene. I noen foreninger er laget det samme fra runde til runde, i andre er laget bygd rundt et par sentrale seilere, mens noen seilforeninger slipper til nye seilere i hver runde.

I Risør er man snauest og har benyttet kun fire seilere på to runder, mens Oslo Seilforening har sluppet til hele 10 seilere.

Fine forhold

I motsetning til ligarunden i Oslo der spesielt 2. divsjon seilte på en bane med svært lite vind og på en bane der tilfeldighetene fikk stort armslag, bød Sandefjord på gode forhold med relativt stabil vind begge dager. Det at man fikk unnagjort hele 14 flighter, er en dokumentasjon på det.

Sandefjord Seilforening har også via diverse innlegg på sosiale medier fått svært gode skussmål for arrangementet sitt.

Kommende helg – 24. og 25. juni – er det 1. divisjon-seilerne som skal i ilden i Sandefjord. Seilsportsligaen kan følges på ligaens nye nettside.