I BODØ: Første stevne i seilsportsligaen 2018 går i Bodø.
I BODØ: Første stevne i seilsportsligaen 2018 går i Bodø.

Seilsportsligaen starter i Bodø

Bodø blir første stopp for seilsportsligaen i 2018. Deretter følger Molde.

Publisert Sist oppdatert

Mens alle de fire seilsportsliga-stevnene i 2017 foregikk på Østlandet, blir den geografiske spredningen i 2018 atskillig større. 26. og 27. mai går årets første runde i Bodø, og det er første gang en stor, nasjonal regatta foregår så langt nord i landet.

1. divisjonslagene skal i ilden den første weekenden (26.05–27.05), mens seilforeningene som er i 2. divisjon, skal ha sine oppgjør helgen etter (2.6–3.6).

Bodøs største arrangement

Bodø Seilforening er den ledende seilforeningen i Nord-Norge og foreningen står for flere store arrangementer. Størst er Vestfjordseilasen, som gjerne blir omtalt som Nord-Norges Færderseilas, der deltagelsen har vært på over 100 båter. Foreningen var også kjapt ute med å adoptere shorthanded-seiling. Nordland Offshore Race og Bodø Singlehanded samler hvert år et godt antall seilere.

Bodø Seilforening trykket også seilsportsligaen tidlig til sitt bryst da den kom, og har vært representert i den helt fra starten av. For å kunne stille godt forberedt, har foreningens medlemmer anskaffet flere J/80-er som det trenes i, og foreningen oppnådde i årets siste ligastevne sitt hittil beste resultat da Bodøs seilere seilte inn til en tredjeplass i Moss.

Nå skal foreningen være vertsskap for seilsportsligaens første runde i 2018.

Seilsportsliga og jazz i Molde

Fra Bodø vil seilforbundets fem J/70-er bli fraktet til Molde der ligastevne nummer to vil foregå 21. og 22. juli. Det skjer samtidig med jazzfestivalen i Molde, og såvel seilforbundet som Molde Seilforening håper på oppmerksomhet når J/70-ene svirrer rundt på de korte banene rett utenfor hotell Rica Seilet og Molde stadion med mange mennesker i byen.

I likhet med i Bodø vil ligastevnet være noe av det største Molde Seilforening har påtatt seg noensinne. Nordenfjeldske Seileruke er en tradisjonell regatta som tidligere har vært høydepunktet for seilerne i midt-Norge.

I Molde vil 1. og 2. divisjon seile parallelt over den samme weekenden.

To runder til

Hvor og når de to siste rundene i seilsportsligaen vil foregå, er ikke offentliggjort ennå, noe som imidlertid vil skje i nær fremtid. Norges Seilforbund har lagt opp til en kampanje på seilsportsligaens Facebook-side der ett og ett arrangørsted nå blir avslørt.

– Vi avventer med å tidfeste de to siste rundene til vi vet når kvalifiseringen til Sailing Campions League i St. Petersburg finner sted. Sannsynligvis blir det i midten av uke 49, sier Magnus Hedemark i SailLogic, som har ansvaret for seilsportsligaen.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Kvalifiseringen til Champions League klar

Det er nå også klart når og hvor de fire beste seilforeningene fra årets seilsportsliga skal seile for å kunne kvalifisere seg til Champions League-finalen, som i 2018 går i St. Morits i Sveits.

Moss og Ran Seilforening skal delta i kvalifiseringsrunden i Porto Cervo på Sardinia, mens Tønsberg og Åsgårdstrand Seilforening må ta turen til St. Petersburg i Russland for å forsøke å kvalifisere seg der.

TREKNING: Trekningen til Champions League-kvalifiseringen ble nylig gjennomført.
TREKNING: Trekningen til Champions League-kvalifiseringen ble nylig gjennomført.

Trekningen foregikk nylig på beste fotball-vis med direktesending, om ikke på noen stor statlig TV-kanal, så i alle fall på Facebook.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Kvalifiseringen i Porto Cervo vil starte så tidlig som 31. mai 2018, mens kvalifiseringen i St. Petersburg vil foregå i august. De 15 beste lagene fra hvert sted går til Champions League-finalen.